Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή πολλών θεσμικών φορέων. 

Αντικείμενο της συνάντησης τα προβλήματα που εχουν προκύψει από την πανδημία στις επιχειρήσεις- που αποτελουν και τον οικονομικό πνεύμονα της επιχειρηματικότητας τόσο του τόπου όσο και ολόκληρης της χώρας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “με φόντο τη νέα χρονιά και το στοίχημα της ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων  συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την καλή και ασφαλή λειτουργία τους.

Το 2021 θα μείνει στην Ιστορία ως μία χρονιά που η Ελλάδα παγίωσε το αίσθημα της ασφάλειας στους επισκέπτες της εξαργυρώνοντας ό,τι είχε χτίσει στο μέτωπο αυτό την προηγούμενη χρονιά. Η πολύ καλή επίδοση, τηρουμένων ασφαλώς των αναλογιών του 2021 οφείλεται στο γεγονός ότι ο επιχειρηματικός κλάδος και οι εργαζομενοι σε αυτών προετοιμάστηκαν δείχνοντας υψηλο αίσθημα ευθύνης και η κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά και αποτελεσματικά.

Για το 2022 η ασφάλεια θα είναι και πάλι το πρώτο κριτήριο για να ταξιδέψει κάποιος σε τουριστικούς προορισμούς, αφού η πανδημία παραμένει. Αλλά σε κάθε περίπτωση η Κρήτη διατηρεί το ισχυρό Brand της, έχει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το μεγάλο ζητούμενο για τη νέα χρονιά είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και η αύξηση των εσόδων όλων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εχουν σχεση με τον Τουρισμό.

Η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο έγινε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Στρατή Μαγκουσάκη σε μία προσπάθεια διαρκούς επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και τα θέματα που την απασχολούν.

Στη πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης του τομέα Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιδημαρχος Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στελιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης, η Πρόεδρος Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη,ο Πρόεδρος του Εμπορικου Συλλόγου Ηρακλειου Μανώλης Κουμαντακης,ο Πρόεδρος των μαγείρων και ζαχαροπλαστων νομου Ηρακλειου Νεκταριος Μωϋσακης, ενω παρευρεθηνκαν ακόμη τα εκλεγμάνα μελη της ΝΟΔΕ Εύη Ζερβού,Χαρά Φραντζεσκάκη,Αργυρή Χαϊνάκη, Νίκος Παγκαλος, Νίκος Παπαδάκης και Γρηγόρης Κοκοβάκης καθως επίσης και τα στελεχη του κόμματος Γιάννης Νυκταρης και Μάνια Οικονομάκη.

Οπως ανακοινωθηκε από τον Στρατο Μαγκουσάκη θα ακολουθησουν ξεχωριστές συναντησεις με τους τουριστικούς φορείς του νομού.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook