Τα μαθήματα όμως συνεχίζονται κανονικά…

Από το πρωί μαθητές από 10 διαφορετικά γυμνάσια και Λύκεια του νομού Χανίων έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτή την στιγμή τελούν υπό κατάληψη 4 γυμνάσια. το Γυμνάσιο Αλικιανού, το 3ο Γυμνάσιο Χανίων, το 4ο Γυμνάσιο Χανίων και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επιπλέον σε κατάληψη βρίσκονται και 6 λύκεια του νομού, το Λύκειο Αλικιανού, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και το ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Αίτηματα των παιδιών μεταξύ άλλων είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων. Ακόμα οι μαθητές επιθυμούν την λήψη και εφαρμογή περισσότερων μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού ενώ ζητάνε να τροποποιηθεί άμεσα το πρωτόκολλο που απαιτεί να νοσήσει πρώτα το 50% +1 μαθητής για να κλείσει κάποιο τμήμα και να αντικατασταθεί με κάποιο ποσοστό αρκετά χαμηλότερο.

Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται όταν κάποιο σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Βάσει πρωτοκόλλου όταν οι μαθητές κάποιου σχολείου προχωράνε στην κατάληψη του, τα μαθήματα δεν διακόπτονται αλλά πραγματοποιούνται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης!

Οι καθηγητές κάνουν κανονικά το μάθημα τους μέσω της γνωστής πλέον σε όλους πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ενώ μπαίνουν κανονικά οι απουσίες στους μαθητές που δεν παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Ωστόσο τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν μονό οι μαθητές που δεν συμμετέχουν στην κατάληψη με τους υπόλοιποι να παίρνουν απουσίες.

Παρ’ όλα αυτά το πρωτόκολλο αυτό έχει κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή του καθώς δεν είναι όλοι οι καθηγητές σε θέση να προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση.

Ορισμένοι καθηγητές στερούνται υλικοτεχνικό εξοπλισμού ενώ και πολλοί μαθητές δεν διαμένουν κοντά στα σχολεία τους και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επιστρέψουν στην οικία τους. Οι μαθητές αυτοί δεν προλαβαίνουν να συνδεθούν έγκαιρα στην πλατφόρμα και παίρνουν απουσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook