Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, με αφορμή την κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Ελπίς», αλλά και το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που απέστειλε η Περιφέρεια Κρήτης. 

Με βάση τις σχετικές προγνώσεις, από το μεσημέρι της Κυριακής και ιδίως τη Δευτέρα, αναμένονται έντονα φαινόμενα που περιλαμβάνουν πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλα τα μέσα και το προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή.

Την ίδια στιγμή, παρακολουθεί τη στάθμη των υδάτων στις κατά τόπους Ιρλανδικές Διαβάσεις, ενώ ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς, ότι εφόσον υπάρξει κίνδυνος διέλευσης οχημάτων, λόγω μεγάλων ποσοτήτων νερού, θα προχωρήσει στο κλείσιμο τους. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε δημότες, υπενθυμίζοντας στους κατοίκους των ορεινών ή δύσβατων περιοχών να ακολουθήσουν τις οδηγίες Πολιτικής Προστασίας και να προμηθευτούν υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες. Την ίδια στιγμή, όσοι διαμένουν σε ορεινές ή δύσβατες περιοχές ή πρόκειται να μετακινηθούν από και προς αυτές, καλούνται να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.  Σε κάθε περίπτωση συστήνεται τήρηση των οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και συμμόρφωση στις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook