Το κοντέινερ είχε έρθει από τον Ισημερινό – Είχαν κρύψει τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη

Την είσοδο στη χώρα πάνω από 13 κιλών κοκαΐνης κατάφεραν να μπλοκάρουν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την Τετάρτη (19/1).

Η επιχείρηση που αποκάλυψε τα συνολικού βάρους 13 κιλών και 75 γραμμαρίων ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διϋπηρεσιακής συνεργασίας του Σ.Δ.Ο.Ε. με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά.

Οι Αρχές βρήκαν και κατέσβεσαν 22 ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη εντός εμπορευματοκιβωτίου γεμάτο μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενου από τον Ισημερινό.

Τα ναρκωτικά εντόπισε σκύλος – ανιχνευτής

«Η ανακάλυψη και κατάσχεση της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης έγινε κατόπιν συστηματικών ελέγχων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από χώρες υψηλού κινδύνου, με σκοπό τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών και την αποφυγή της διασποράς τους στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή επικράτεια, με τη χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος (X-RAY) ελέγχου και σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

«Κατά τη διάρκεια επακόλουθων ενεργειών με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και οι έρευνες συνεχίζονται» προστίθεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook