Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα λέγατε στο αφεντικό σας εάν μαθαίνατε ότι κερδίσατε το ξυστό;

Ο 61χρονος Ίαν Μπλακ, εργάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις είχε τελειώσει την νυχτερινή του βάρδια στο εργοστάσιο της Pirelli στο Καρλάιλ της Κούμπρια, όταν αποφάσισε να σταματήσει σε ένα τοπικό κατάστημα για να αγοράσει μια εφημερίδα. Ο Μπλακ, πατέρας 5 παιδιών, παραλίγο να το μετανιώσει γιατί έξω από το κατάστημα γίνονταν έργα οδοποιίας, αλλά αποφάσισε τελικά να κατέβει από το αυτοκίνητό του και να μπει στο κατάστημα. Φτάνοντας όμως εκεί σκέφτηκε να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα ξυστό Monopoly Deluxe που του είχε τραβήξει την προσοχή.

Μόλις όμως διαπίστωσε πως κέρδισε το ξυστό, έτρεξε στο σπίτι του και ζήτησε από την γυναίκα του, την 55χρονη Σάντρα να «κατέβει για να τσεκάρει κάτι». Ο 61χρονος είπε: «Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ τόσα πολλά μηδενικά. Συνέχισα να ρωτάω: ‘Είναι πραγματικά 2 εκατομμύρια λίρες;’».

Πώς το ανακοίνωσε στη δουλειά του

Συνεχίζοντας ο εργάτης είπε: «Τηλεφώνησα αμέσως στη δουλειά μου και τους είπα ότι δε θα πήγαινα εκείνη τη μέρα, προσθέτοντας πως στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι θα πάω αυτή την εβδομάδα ή καλύτερα ποτέ ξανά. Το αφεντικό μου, όπως είναι κατανοητό, ακούστηκε πραγματικά σοκαρισμένο και με ρώτησε τι συνέβη. Αυτό το συναίσθημα, το να λέω ΄κέρδισα το ξυστό’ είναι μια στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το πω αυτό. Πάντα το ονειρεύεσαι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ σε ανθρώπους όπως η Σάντρα κι εγώ – αλλά είμαστε η απόδειξη πως γίνεται».

Τι θα κάνει με τα χρήματα

Στην κορυφή της λίστας αγορών του ζευγαριού είναι μια επέμβαση για τον σκύλο τους. Ελπίζουν επίσης να αγοράσουν ένα οικόπεδο στην εξοχή για να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους, καθώς και ένα αυτοκίνητο για τη Σάντρα και μία τηλεόραση 75 ιντσών. Το ζευγάρι ελπίζει επίσης να βοηθήσει τα 5 του παιδιά και τα 10 εγγόνια τους, καθώς όλοι μένουν σε σπίτια με ενοίκιο. Ο 61χρονος είπε για το νικητήριο δελτίο: «Δεν αλλάζει μόνο τη δική μας ζωή, αλλάζει τη ζωή όλης της οικογένειας.

Αναφερόμενος στο τυχερό δελτίο, είπε «Κάτι μου έλεγε να το αγοράσω. Βγήκα από το κατάστημα και κάθισα να το ξύσω, απλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Έβγαλα μια κραυγή και αμέσως γύρισα σπίτι. Μπαίνοντας στο σπίτι, φώναξα τη γυναίκα μου να κατέβει τις σκάλες. Εκείνη σκέφτηκε ότι κάτι θα είχε συμβεί στο σκύλο μας. Αλλά της είπα: ‘Όχι, κερδίσαμε 2 εκατομμύρια λίρες’. Η Σάντρα φαντάστηκε ότι της έκανα πλάκα, αλλά μετά κοίταξε το ξυστό και κόντεψε να λιποθυμήσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook