Θα πρέπει να αποφεύγονται  άσκοπες διαδρομές για όσο διάστημα επικρατούν τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Πλατανιά, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από το Σάββατο 22-1-2022, προειδοποιεί:

Διαδοχικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” (“ELPIS”) θα επικρατήσουν και στο Δήμο Πλατανιά τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Από το Σάββατο 22/01/2022 αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές

Ο Δήμος Πλατανιά καλεί όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τους κτηνοτρόφους για την προστασία των ζώων τους, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν ακραία προβλήματα. 

Ο Δήμος Πλατανιά εφιστά την προσοχή και σε όλους τους δημότες, λόγω των χαμηλών  θερμοκρασιών και  των δυσμενών καιρικών συνθηκών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θα πρέπει να αποφεύγονται  άσκοπες διαδρομές για όσο διάστημα επικρατούν τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Πλατανιά βρίσκεται  σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει  τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook