“Μπαλάκι” από τη μια μεριά στην άλλη έγινε μια 20χρονη κοπέλα που τελικά ήταν θετική στον covid

Την ταλαιπωρία που καταγγέλλει ότι βίωσε η 20χρονη κόρη της στην προσπάθειά της να διαπιστωθεί αν ήταν θετική στον κορωνοϊό με δεδομένο ότι είχε συμπτώματα, περιγράφει μια γυναίκα (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του Flashnews.gr), στο παρακάτω μήνυμα που μας έστειλε:

«Η κόρη μου, 20 ετών πλήρως εμβολιασμένη, έχοντας συμπτώματα “ύποπτα” για covid, αλλά με αρνητικό self test,  μετέβηκε χθες 20-01-2022 στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να της κάνουν rapid test ή μοριακό, αλλιώς να την εξετάσουν στα επείγοντα διότι είχε πυρετό, πόνους στα κόκκαλα και δύσπνοια. Από την μονάδα Covid που λειτουργεί στη πίσω πλευρά του νοσοκομείου, την ενημέρωσαν ότι δεν θα της κάνουν μοριακό τέστ και ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν πλέον rapid test μόνο σε φαρμακείο (!!).

Της τόνισαν μάλιστα ότι δεν μπορεί να μπει στα επείγοντα επειδή έχει συμπτώματα (!!). Έτσι, αναγκάστηκε να φύγει να πάει σε φαρμακείο, προκειμένου να κάνει το rapid test επί πληρωμή. Αφού είχε αρνητικό αποτέλεσμα, επέστρεψε και πάλι στα επείγοντα προκειμένου να εξεταστεί. Οι γιατροί εκεί την ενημέρωσαν ότι δεν αποδέχονται τα rapid test των φαρμακείων (!!) και θα πρέπει να κάνει εκ νέου στο νοσοκομείο!!

Έτσι με ένα χαρτί που της έδωσαν, επέστρεψε στην μονάδα Covid (όπου είχε πάει εξ αρχής) για να της κάνουν (ξανά) rapid test, αλλιώς δεν την δέχονταν στα επείγοντα! Εκεί της επανέλαβαν ότι δεν κάνουν τεστ σε εμβολιασμένους (!!) κάνοντας το παιδί μπαλάκι, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν να τσακώνονται μεταξύ τους οι νοσηλευτές των επειγόντων με αυτούς της μονάδας Covid!

Όλη αυτή την ώρα, η κόρη μου γύριζε γύρω-γύρω εμπύρετη και με δύσπνοια! Έπειτα, την ρώτησαν γιατί πήγε στο νοσοκομείο να την δει γιατρός και δεν πήγε στο ΤΟΜΥ (!!) πράγμα που δεν ισχύει, καθώς το ΤΟΜΥ λειτουργεί μόνο με κλεισμένα ραντεβού και όχι για έκτακτες περιπτώσεις (δεν υπάρχει γιατρός).

Μετά από δύο ώρες ταλαιπωρία στην αναμονή διενεργήθηκαν εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία και από τα επείγοντα της πήραν δείγμα για rapid test (αρνητικό) και στη συνέχεια για μοριακό (που, όπως ενημερωθήκαμε αργά το βράδυ, βγήκε θετικό!).

Αναρωτιέμαι, ποια είναι η μοίρα των ατόμων που αρρωσταίνουν στις μέρες μας;

Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι γνωρίζουν την νομοθεσία;

Αν οι πολίτες τυγχάνουν τέτοιας κακής συμπεριφοράς και ενώ έχουν την ευαισθησία να ερευνήσουν αν τυχόν νοσούν προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά, γιατί θα πρέπει να περιφέρονται σε όλα τα Χανιά προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα;

Αυτές είναι αλήθεια οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις μονάδες Covid; Και τέλος πάντων, αν οι εμβολιασμένοι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν στα φαρμακεία για rapid test οι ανεμβολίαστοι πού πρέπει να πηγαίνουν;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook