Δεν έχει γίνει η πληρωμή δικαιούχων του προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης Επιχειρήσεων με τίτλο «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης

Με ερώτησή της προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, η περιφερειακή παράταξη “Η Κρήτη Μπροστά” ρωτά τον Περιφερειάρχη για την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην πληρωμή των δικαιούχων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid19, ενώ ζητά να μάθει και πόσες τελικά επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ερώτηση των περιφερειακών συμβούλων αναφέρει:

“Ο κλάδος της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας χτυπήθηκε βάναυσα από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία στην χώρα και ένα παραπάνω όταν για την καταπολέμηση της διασποράς του covid-19 , αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές , κατόπιν υποδείξεως της επιτροπής ειδικών,  για ένα μεγάλο διάστημα να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις ή έστω να λειτουργούν με όρια , και μειωμένα ωράρια.

Εκείνη  την περίοδο , πολύ σωστά έπραξε ως είναι υποχρεωμένο ,το κράτος έδωσε οικονομικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις με διάφορες μορφές προγραμμάτων , στα οποία συνέβαλαν ουσιαστικά και οι αιρετές Περιφέρειες οι οποίες έδωσαν  καθοριστικές λύσεις εκεί που το κεντρικό κράτος δεν προλάβαινε ή κωλυσιεργούσε λόγω διαδικασιών.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνέβαλε ουσιαστικά στις ανάγκες της 7ης ΥΠΕ και γενικά στα θέματα υγείας εντός των διοικητικών  της ορίων.

Μέσα σε όλα αυτά διαχειριστήκαμε και ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης με τίτλο  «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης»  με αρχικό προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την αξιολόγηση των επιτυχόντων αλλά και όσων εγκρίθηκαν κατόπιν ενστάσεων και ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει λάβει ακόμα την χρηματοδότηση που δικαιούται αλλά ούτε καν έχει ενημέρωση με χρονοδιάγραμμα  για το πότε θα πληρωθούν.

Κατόπιν αυτών παρακαλώ όπως ενημερώσετε το Περιφερειακό συμβούλιο ,

1. Πόσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα;

2. Ποιο είναι το συνολικό ποσό το οποίο θα καταβληθεί στους δικαιούχους ;

3. Για ποιο λόγο ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που έχει εγκριθεί ,δεν έχει λάβει ακόμα την χρηματοδότηση και πότε προβλέπεται να καταβληθεί ;

4. Είχατε ανακοινώσει ότι θα δοθεί και δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης με νέα κριτήρια για να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις της Κρήτης. Γιατί δεν προχώρησε;

5. Υπάρχει στον προγραμματισμό της περιφέρειας Κρήτης , να υλοποιηθεί ένα ακόμα πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων  που επλήγησαν την περίοδο του lockdown και εάν ναι , πότε ;

Ερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παράταξης ‘’ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ’’

1.    Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς

2.    Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

3.    Ελευθέριος Κοπάσης

4.    Ανδρέας Κουκλινός

5.    Γεώργιος Αρχοντάκης

6.    Δανδουλάκης Κωνσταντίνος

7.    Νικόλαος Καλλέργης

8.    Νικόλαος Χρονάκης

9.    Νεκτάριος Παπαβασιλείου

10.  Γεώργιος Μερωνιανάκης

11.  Ευθύμιος Κωνσταντινίδης

12.  Κωνσταντίνος Ξενικάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook