Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει θέσει το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς». 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί από το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη και θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

 Κύριο γνώρισμα της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.  

Υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση, ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Τα μηχανήματα έργου -δημόσια και ιδιωτικά- έχουν τεθεί σε ετοιμότητα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων. Όλα τα διαθέσιμα οχήματα θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του Δήμου Μαλεβιζίου με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. 

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα συνεχής είναι η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου και έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα των αγωγών ομβρίων για την ομαλή δίοδο των υδάτων. Στη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών το προσωπικό και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ θα βρίσκονται σε επιφυλακή με μέριμνα του Προέδρου  Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook