Διαστάσεις θρίλερ με άγνωστες προεκτάσεις στην υπόθεση με τον Χανιώτη δύτη Μιχάλη Κοκολάκη – Η πολύκροτη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί έναν χρόνο πριν την εξαφάνισή του

Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης με την οποία ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Mega «Φως στο τούνελ», αποκαλύπτει το Flashnews.gr.

Ο 46χρονος Χανιώτης δύτης Μιχάλης Κοκολάκης, εξαφανίστηκε στις 18 Ιουλίου 2021 ενώ είχε βουτήξει με φιάλες, στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας  για να δοκιμάσει ένα υποβρύχιο σκουτεράκι, που είχε αγοράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μαζί του ήταν δύο φίλοι του, με έναν εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει παλαιότερα και στην Λιβύη προκειμένου, όπως ο ίδιος είπε, να παραδώσουν κάποια σκάφη.

Ήταν ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, στις 2 Ιουλίου 2020, όταν το Λιμενικό των Χανίων εντοπίζει στην θαλάσσια περιοχή του Λαφονησιού, το ταχύπλοο  σκάφος “APOLLON 15” σημαίας Παναμά, μήκους 11,35 μέτρων με δύο έσωεξωλέμβιες μηχανές 400ΗΡ έκαστη, με κυβερνήτη έναν  61χρονο και επιβαίνοντες άλλους έξι. 

Από περιπολικό του Λιμενικού το σκάφος οδηγείται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου αποκαλύπτεται πως ήταν γεμάτο με όπλα, σφαίρες, λαθραίο καπνό και  ψάρια.

Και οι επτά επιβαίνοντες, συλλαμβάνονται ενώ όπως προέκυψε ήταν ένας Ισπανός και έξι Έλληνες , εκ των οποίων οι δύο ήταν Χανιώτες και ο ένας  από αυτούς, ο αγνοούμενος σήμερα δύτης Μιχάλης Κοκολάκης.

Όμως η υπόθεση είχε περιπλακεί από μυστήριο και έλαβε διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ, όταν αποκαλύφθηκε πως  οι επτά είχαν πάει στην εμπόλεμη τότε Λιβύη με τέσσερα ολοκαίνουργια ταχύπλοα σκάφη στρατιωτικού τύπου,  αξίας 400.000 ευρώ το καθένα για να τα παραδώσουν στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Μάλιστα σε βίντεο που είχε στείλει ο Μιχάλης Κοκολάκης στην κόρη του, φαίνεται να αναχωρούν με ένα από τα ταχύπλοα σκάφη από το λιμάνι των Σφακίων με προορισμό την Λιβύη.

Με ένα από αυτά τα σκάφη επέστρεψαν και όπως είχαν πει οι ίδιοι, ήταν σε «αποστολή», ο καπνός και τα ψάρια ήταν δώρα των Λίβυων, ενώ ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν την ύπαρξη των όπλων και σφαιρών.

Να σημειωθεί πως αν και η σύλληψή τους είχε γίνει με την διαδικασία του αυτοφώρου και είχαν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε συνεχείς αναβολές ,με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι στις 17 Ιουλίου του 2020.

Έναν χρόνο μετά, στις 18 Ιουλίου του 2021, ένας από τους επτά, ο 46χρονος Χανιώτης Μιχάλης Κοκολάκης εξαφανίστηκε, με τους οικείους του να καταγγέλλουν πως δέχονται περίεργα τηλεφωνήματα από αγνώστους που τους λένε να σταματήσουν να ψάχνουν για τον άνθρωπό τους.

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ στο Flashnews.gr για την μυστήρια αυτή υπόθεση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook