Οι ανακοινώσεις των δήμων που αποφάσισαν το κλείσιμο σχολείων – Συνεχής ενημέρωση

Στην απόφαση να κρατήσουν αύριο κλειστά σχολεία της περιοχής τους λόγω καιρικών συνθηκών προχωρούν δήμοι της Κρήτης.

Λόγω της επέλασης της “Ελπίδας” εκδίδονται ανακοινώσεις από δήμους του νησιού για την απόφασή τους να προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων για λόγους ασφαλείας και μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ανακοινώσεις έχουν βγάλει μέχρι στιγμής οι ακόλουθοι δήμοι:

(Τελευταία ανανέωση 18.17 – Η ενημέρωση είναι συνεχής)

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλείνουν όλα τα σχολεία όλων των δήμων του νομού Χανίων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που εκδόθηκε το μεσημέρι (δείτε εδώ)

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης  κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης  κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.  

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Ήδη χιονίζει στην Περιφέρεια του Δήμου ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, συνθήκη που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους,  καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών,  πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Δήμος Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και  οι δημοτικοί  βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 με απόφαση Δημάρχου, για λόγους ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και της σταδιακής επιδείνωσής τους, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Λόγω της χιονόπτωσης. των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων, αύριο Δευτέρα, για προληπτικούς λόγους.

Μια απόφαση που πάρθηκε αφενός για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα σχολικά συγκροτήματα από τις καιρικές συνθήκες, αφετέρου λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μιας και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών πρέπει να είναι ανοικτά.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς», με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση που αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. 

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φαιστού

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τόσο στον ορεινό όγκο του Δήμου Φαιστού, όσο και στην πεδιάδα κι εξαιτίας της πρόβλεψης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ένταση των φαινομένων κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τόσο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Φαιστού, όσο και Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό. 

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις) στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. 

Δήμος Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεραπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19. Για τις επόμενες ημέρες εφιστάται η αυξημένη προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεραπετρας παραμένει σε ετοιμότητα με στόχο πάντα την έγκαιρη παρέμβασή της.

Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook