Προειδοποιεί ο δήμος, για τις μετακινήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενημερώνει ότι λόγω έντονης χιονόπτωσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται εντός και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν τοποθετημένες στα ελαστικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή να είναι 4Χ4.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετά δυσκολίας, λόγω παγετού και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου συνεχώς επιχειρούν.

Λόγω αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ολικού παγετού.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί στην δημιουργία δικτύου προστασίας των ωφελούμενων, ωστόσο συστήνεται για ακόμα μια φορά στους συγγενείς ευπαθών ομάδων πληθυσμού να διασφαλίσουν τις ειδικές ανάγκες των οικείων τους και όπου απαιτείται να μεταφερθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Επισημαίνεται ότι ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου κατά την εκδήλωση του φαινομένου γίνεται κατά προτεραιότητα στον περιφερειακό δρόμο εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και οπουδήποτε απαιτηθεί αποκλειστικά για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των δομών υγείας.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena την Περιφέρεια Κρήτης, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και την εφαρμογή CITY ON για κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook