Το τραγούδι «Είναι υπέροχο να ζεις» της γνωστής Τουρκάλας τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού, θεωρείται προσβλητικό από τους συντηρητικούς κύκλους στη χώρα, που τα τελευταία 24ωρα εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον της -Δείτε το επίμαχο τραγούδι

«Κόκκινο» πανί για τον Ταγίπ Ερντογάν και τους ισλαμιστές στην Τουρκία, αποτελεί η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού, λόγω ενός τραγουδιού, που θεωρείται προσβλητικό από τους συντηρητικούς κύκλους της Τουρκίας.

Η Ακσού συνηθίζει να εκφράζει δημόσια, ή μέσα από τα τραγούδια της, πολιτικές απόψεις και κοινωνικές ευαισθησίες, με αποτέλεσμα να έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Πρόσφατα η ίδια συμμετείχε σε ένα άλμπουμ, με ένα τραγούδι που έκανε αναφορά στον Αδάμ και στην Εύα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση ισλαμιστών αλλά και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Το τραγούδι έχει τον τίτλο: «Είναι υπέροχο να ζεις», ενώ ο επίμαχος στίχος αναφέρει: «Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Καβαλήσαμε το άγνωστο και πάμε προς την καταστροφή. Δώστε τους χαιρετισμούς μου σε αυτούς τους αδαείς την Εύα και τον Αδάμ».

Με το γνωστό ύφος, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά της τραγουδίστριας απειλώντας την με «κόψιμο» της γλώσσας της. «Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να προσβάλει τον Αδάμ που είναι ιερός για εμάς. Είναι καθήκον μας όταν χρειαστεί να κόψουμε εκείνες τις γλώσσες. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για τη μητέρα μας, την Εύα.  Είναι καθήκον μας να του θέσουμε τα όρια του» δήλωσε φανερά εξοργισμένος.

Επίθεση κατά της τραγουδίστριας εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εταίρος, αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατηγορώντας την πως : «Προσβάλει τα όσια και ιερά του έθνους, υποστηρίζοντας ότι παραποιεί με ψεύδη την ισλαμική θρησκεία».

Χωρίς να φοβηθεί και να μασήσει τα λόγια της η Σεζέν Ακσού απάντησε δημόσια στις απειλές του Τούρκου προέδρου, με μία σκληρή απάντηση. «Δεν μπορείς να με πληγώσεις. Ήδη λυπάμαι πολύ. Όπου κι αν κοιτάξω υπάρχει πόνος. Εγώ είμαι το θήραμα κι εσύ ο κυνηγός. Άντε ρίξε! Δεν μπορείς να με αισθανθείς. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τη γλώσσα μου. Πόνος όπου κι αν κοιτάξω. Ποιος είναι ο ταξιδιώτης, ποιος είναι ο ξενοδόχος; Για στάσου! Δεν μπορείς να με σκοτώσεις. Έχω τη φωνή μου, το σάζι μου, τη γλώσσα μου. Λέω εγώ. Εγώ είμαστε όλοι» σχολίασε η Ακσού, με πολλούς Τούρκους να δηλώνουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό της, με σχόλια και κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο πλευρό της Ακσού, με δηλώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, βρέθηκαν καλλιτέχνες, διανοούμενοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης, όπως ο μουσικοσυνθέτης, Ζουλφού Λιβανελί, η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο τραγουδιστής Μουσταφά Σαντάλ κ.α.

Οι επιθέσεις κατά της τραγουδίστριας

Τα τελευταία 24ωρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τρολ στα κοινωνικά δίκτυα, εντείνουν τις φραστικές επιθέσεις κατά της τραγουδίστριας, η οποία δέχεται ευθέως απειλές για τη ζωή της. Οι αναρτήσεις με σχόλια και μηνύματα μίσους σε βάρος της Ακσού, με hashtag #sezenaksuhaddinibil (#Σεζέν Άκσου μην περνάς τα όρια), έγιναν viral και αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Παρέμβαση υπήρξε και από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, που με ανακοίνωση έκανε λόγο για ασέβεια υποστηρίζοντας πως : «Ο Αδάμ και η σύζυγός του Εύα αντιπροσωπεύουν κοινές αξίες και είναι οι ένδοξοι πρόγονοι όλης της ανθρωπότητας»

Mέλη του προσκείμενου στον Ερντογάν κινήματος Beka, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το σπίτι της τραγουδίστριας, ενώ κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά με τον ισχυρισμό πως η Άκσου διέπραξε το αδίκημα της «προσβολής και πρόκλησης των θρησκευτικών αξιών» επειδή στο τραγούδι της αποκαλεί «αδαείς» τον Αδάμ και την Εύα.

Το 1999, και μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία, η Σεζέν Άκσου είχε βρεθεί στην Αθήνα για μία συναυλία μαζί με την Χάρις Αλεξίου -στο Παλλάς- προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook