Σάλος με τις αποκαλύψεις εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας σε μεγάλη αεροπορική

Σάλος έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες που πραγματοποίησαν πρώην αεροσυνοδοί της Emirates και οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι παρακολουθούνταν συνεχώς και μάλιστα δεχόντουσαν τιμωρίες από τους υπεύθυνους περιποίησης της αεροπορικής εταιρείας εάν θεωρούνταν υπέρβαροι.

Οι πρώην υπάλληλοι περιέγραψαν πώς κάποιο προσωπικό εγγράφηκε σε ένα «Πρόγραμμα Διαχείρισης Εμφάνισης» που διοικούνταν από αξιωματούχους «εικόνας και περιποίησης», όπως ονομάζονταν, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα είχαν το «λαμπερό πρόσωπο της Emirates».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αξιωματικοί, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως «αστυνομία βάρους», παρακολουθούσαν τακτικά το βάρος του προσωπικού στο πρόγραμμα και επέβαλαν τιμωρίες όπως περικοπές μισθών, εάν οι εργαζόμενες δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας.

Οι τακτικοί έλεγχοι βάρους και τα πρόστιμα

Η 36χρονη Karla Bayson, η οποία εργαζόταν στην αεροπορική εταιρεία για εννέα χρόνια πριν φύγει το 2021, είπε ότι είχε δει μερικούς από τους συναδέλφους της να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για το βάρος τους.

Η ίδια είπε στο Insider ότι σε κάποια μέλη του προσωπικού δόθηκε συνολικά δύο εβδομάδες για να χάσουν βάρος προτού «ελεγχθούν ξανά» από τους αξιωματικούς. Η κυρία Bayson περιέγραψε επίσης πώς η αεροπορική εταιρεία ήταν αυστηρή με τους κανόνες εμφάνισης και πως κανείς με τατουάζ σε εμφανές σημείο δεν θα προσλαμβάνοταν.

Και η Maya Dukaric, η οποία εργαζόταν στο παρελθόν ως αεροσυνοδός για την αεροπορική εταιρεία, ισχυρίστηκε ότι η «αστυνομία βάρους» σταματούσε περιστασιακά το πλήρωμα καμπίνας στα αεροδρόμια και έλεγε: «Γεια, μωρό μου. Πρέπει να χάσεις κιλά».

Ένας πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης HR, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ισχυρίστηκε ότι σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα διαχείρισης βάρους έλαβαν σχέδια διατροφής και άσκησης και θα κανόνιζαν συνάντηση με το τμήμα HR για να αξιολογηθεί η πρόοδό τους.

Η πηγή, η οποία εργάστηκε για την Emirates για περισσότερα από πέντε χρόνια, είπε ότι η αποτυχία επίτευξης των στόχων βάρους που έθεσαν οι αξιωματικοί της αεροπορικής εταιρείας θα οδηγούσε σε τιμωρίες όπως περικοπές μισθών.

Εκτίμησαν επίσης ότι «150 άτομα από τα 25.000» πληρώματα καμπίνας βρίσκονταν στο πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή.

Οι πιο πρόσφατοι ισχυρισμοί έρχονται μόλις μήνες αφότου μια αεροσυνοδός της Emirates ισχυρίστηκε ότι εγκατέλειψε τη 10ετή καριέρα της αφού χρειάστηκε να περάσει τρία χρόνια σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρους, το οποίο περιελάμβανε τυχαίους ελέγχους πριν από τις πτήσεις.

Η Duygu Karaman, που ζει στο High Wycombe, είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια του χρόνου της που εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία παρακολουθούσε το μέγεθος του σώματός της επειδή ένας ανώνυμος συνάδελφός της είχε παραπονεθεί ότι ήταν «πολύ βαριά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook