Το κοριτσάκι χαστουκίζει κάθε βράδυ τον μπαμπά του για να δει αν είναι ζωντανός

Ένα μωρό παγιδεύτηκε μόνο του με το πτώμα της μητέρας του για πέντε ημέρες μέσα σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Νέα Υόρκη. Η Lyric Laboy ήταν μόλις 15 μηνών όταν οι εργαζόμενοι στο East River Family Center την βρήκαν στριμωγμένη κάτω από ένα κρεβάτι στις 25 Ιουλίου κοντά στο σώμα της μητέρας της, Shelbi Westlake, 26 ετών, η οποία είχε πεθάνει από υπερβολική δόση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από την ανάγνωση των δικαστικών εγγράφων για την υπόθεση. Η Lyric βρέθηκε «καλυμμένη με ανθρώπινα περιττώματα» και πολύ αφυδατωμένη. Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μια αίτηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν που κατέθεσε ο πατέρας της, Quraan Laboy, 31 ετών. Ο άνδρας σχεδιάζει να μηνύσει την πόλη και το Τμήμα Υπηρεσιών Αστέγων για 5 εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.

Το καταφύγιο αρνήθηκε ότι το μωρό έμεινε μόνο του για πέντε ημέρες, αλλά δεν είπε πόσο καιρό ήταν.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, είπε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι το καταφύγιο πρέπει πλέον να διεξάγει ελέγχους την ίδια νύχτα για οποιονδήποτε κάτοικο δεν έχει υπογράψει το νυχτερινό παρουσιολόγιο.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με τον πατέρα της, δεν έχει αναρρώσει πλήρως. «Δεν ξέρω πόσο καιρό θα υποφέρει από όλο αυτό. Έχει τεράστιο άγχος αποχωρισμού», είπε ο Laboy για την κόρη του, η οποία έχασε 7 κιλά κατά τη διάρκεια της οδυνηρής δοκιμασίας.

Το παιδί χαστούκιζε συστηματικά τον μπαμπά του ενώ κοιμόταν για να βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, είπε ο δικηγόρος του Laboy, Seth Harris.

Η μητέρα και η κόρη της μοιράζονταν έναν χώρο που μοιάζει με διαμέρισμα στο καταφύγιο στο 325 East 104th St. στο Μανχάταν, είπε ο Harris. Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο και η μαμά και το μωρό είχαν περάσει περίπου τρεις ή τέσσερις μήνες εκεί.

Κανείς δεν συνειδητοποίησε ότι η Westlake είχε πεθάνει μέχρι που ένας άλλος κάτοικος ανέφερε μια «άσχημη μυρωδιά» που προερχόταν από τη μονάδα της. Η μαμά είχε εγγραφεί για τελευταία φορά στο καταφύγιο στις 19 Ιουλίου, έξι ημέρες πριν βρεθεί το σώμα της, είπε η Alisson Keenan, άλλη δικηγόρος του Λαμπόι.

«Το να επιτρέπεται σε ένα βρέφος να παραμείνει με τη νεκρή μητέρα του για πέντε ημέρες απαρατήρητο όχι μόνο υπογραμμίζει την αδιαφορία και την έλλειψη ανθρωπιάς που επιδεικνύεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά δείχνει πλήρη κακία από τον Δήμο της Νέας Υόρκης και το Τμήμα Υπηρεσιών Αστέγων», είπε η Keenan.

Έξι μήνες μετά, η μικρή έχει ξαναπάρει τα κιλά που έχασε, αλλά φωνάζει για τη μητέρα της σχεδόν κάθε βράδυ, είπε ο πατέρας της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook