Του Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

«Κάντε κάτι…» είπε αφού πρώτα αγνόησε βασικά πράγματα απαιτώντας να τον σώσει ο από μηχανής θεός! Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό.

Αλλά ω ρε Ελληνάρα που μια βδομάδα τώρα έχουμε γίνει κουραστικοί και επαναλαμβανόμενοι να λέμε και να ξαναλέμε με τους ειδικούς ότι έρχεται σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας αλλά εσύ σήμερα μας έγραψες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και αποφάσισες να κάνεις τα δικά σου…

Όλοι σήμερα πρόκοψαν να κάνουν ότι ακριβώς δεν γινόταν,στερώντας από εκείνους τους λίγους που πραγματικά είχαν ανάγκη να κάνουν πράγματα ( ιατρικές πράξεις και εξετάσεις ) ή να υπηρετήσουν το καθήκον ως εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας, νοσοκομεία, πολιτική προστασία κλπ 

Ώ ρε Ελληνάρα που τα ξέρεις όλα αλλά έφυγες με άδειο ρεζερβουάρ, χωρίς ένα μπουκάλι νερό,φυσικά χωρίς αλυσίδες, χωρίς οδηγική παιδεία και που έκλεισες και ΛΕΑ και οτιδήποτε άλλο μπορούσες όπως κάνεις όταν παρκάρεις όπου βρεις αδιαφορώντας αν περνάει πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο,γκρέιντερ, εκχιονιστικό!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες.

Θα έπρεπε να είχε βγάλει ξεκάθαρη ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλους σήμερα.

Υπολόγισε μάλλον τις διαμαρτυρίες ώστε να μην ακουστεί και για αυτό το «Χούντα Μητσοτάκη» που κλείνει τον κόσμο μέσα, για περιορισμό της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες χωρίς να υπολογίσουν ότι οι Έλληνες είμαστε απαίδευτοι σε τέτοιες συνθήκες και «κεφάλες» στην διαχείριση κρίσεων θεώρησαν ότι θα επικρατήσει η λογική!

Μάταια βέβαια…

Όχι δεν θέλω να αθωώσω την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση!

Θέλω όμως για μια ακόμα φορά να πω ότι τελικά η μάζα είναι μάλλον πρόβατα ή συμπεριφέρονται σαν τέτοια.

Δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν απλά πράγματα και είναι τόσο αυτοκαταστροφικοί που χωρίς να έχουν κάποιον να τους καθοδηγεί παίζουν «κουτουλιές» όπου βρουν.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθούν ζωές από απερισκεψίες. 

Εύχομαι και ελπίζω στην Κρήτη τουλάχιστον να φερθούμε με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις επόμενες ώρες που τα ίδια περίπου  φαινόμενα θα επικρατήσουν και εδώ!

Κακό μείγμα ο ανεύθυνος και ανόητος πολίτης και η μη προνοητική για οποιονδήποτε λόγο κυβέρνηση! 

Άξιοι της μοίρας μας!
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook