Με εντολή του Δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, σε αυξημένη επιφυλακή με 24ωρη κάλυψη, τέθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Προς την κατεύθυνση αυτή εκτός την επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τέθηκαν σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων και συγκεκριμένα: 2844-340140  και  2844-022396 και για θέματα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο σπίτι» η τηλεφωνική γραμμή 2844-340152

Στα ανωτέρω τηλέφωνα από σήμερα και μέχρι νεοτέρας, οι τηλεφωνητές θα απαντούν και θα διαβιβάζουν τα ζητήματα που θα προκύπτουν στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, ενώ έχουν προβλεφθεί βάρδιες για όλο το 24ωρο.

Δεδομένης της ακραίας εκδήλωσης του φαινομένου εκτιμάται ότι, οι υποδομές και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί ώστε από σήμερα να βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου ενώ το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδων λειτουργεί όχι μόνο 24 ώρες αλλά με διπλά πληρώματα και 2 ασθενοφόρα προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.

«Προτεραιότητά όλων μας στο Δήμο, πολιτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παρακαλούμε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση ανάγκης είμαστε όλοι στις θέσεις μας και θα παρεμβαίνουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Κλειστά τα σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook