Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμoύ των οδηγών από τα χιόνια στην Αττική Οδό, από έξι σημεία – εξόδους, εν μέσω της σαρωτικής κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

  • Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας
  • Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης
  • Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος
  • Έξοδος 17: Κάντζα
  • Έξοδος 18: Παιανία

Σε αυτά τα σημεία υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία. 

Έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία η φιλοξενία σε ξενοδοχεία, όπου θα παράσχεται και ιατρική βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Όλη τη νύχτα θα είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής. Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους και θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όλων των δήμων θα παραμείνει σε ετοιμότητα, για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό ή απεγκλωβισμό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στους δήμους των βορείων προαστίων, αλλά και της Ανατολικής Αττικής, στην οποία υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό τον λόγο θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.

Από το πρωί της Τρίτης (2.01.2022), που αναμένεται σταδιακά η εξασθένηση της κακοκαιρίας, θα δοθεί όλο το βάρος στον εκχιονισμό των δρόμων και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook