Λιμενικοί, παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσώστες έσπευσαν στο σημείο – Το πλοίο φαίνεται να έχει κόψει​ – Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και δυο εξ αυτών στο νοσοκομείο Χανίων

Πρώτη ενημέρωση 7.40 / Τελευταία ενημέρωση 9.56

Βοήθεια για να εγκαταλείψουν το πλοίο του ζήτησαν πλοίαρχος και ναυτικοί πλοίου που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Κισάμου. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο σημαίας Κομόρες με 10 άτομα πλήρωμα, το οποίο κινδύνευσε μετά την προσάραξή του.

Φαίνεται μάλιστα, το πλοίο να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και να έχει κόψει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία στο Flashnews.gr μυρίζει έντονα πετρέλαιο στην περιοχή.

Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν βόρειοι βορειονατολικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ και με δεδομένη την κακοκαιρία ο πλοίαρχος αιτήθηκε την εγκατάλειψη του πλοίου από το πλήρωμα.

Έγινε μεγαλη κινητοποίηση προκειμένου να μεταφερθεί το πλήρωμα με ασφάλεια στην ξηρά, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Στο σημείο έσπευσαν δυο παραπλέοντα πλοία, στελέχη του Λιμενικού Σώματος από ξηρά καθώς και εθελοντές ναυαγοσώστες για την περισυλλογή του πληρώματος.

Οι 10 επιβαίνοντες διασώθηκαν με σωσίβα σχεδία και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης jet ski

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα Χανιά και του Κέντρου Υγείας Κισάμου έφτασαν άμεσα στο σημείο και μετέφεραν τα 10 άτομα στο Κ.Υ. Κισσάμου προσφέροντας παράλληλα και τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια δυο από τους ναυτικούς που ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το κέντρο υγείας προς το Νοσοκομείο Χανίων, καθώς παρουσίαζαν έντονη υποθερμία και εισρόφηση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Θα τοποθετήσουν αντιρρυπαντικό

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook