Περισσότερες από 14 ώρες, πολλές περιοχές της χώρας, παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση γιατί, μεταξύ άλλων, δεν μπορούν και να ζεσταθούν εν μέσω κακοκαιρίας ή άνθρωποι με προβλήματα υγείας, κινδυνεύουν.

Και ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει πως δεν μπορεί να φτάσει έως τα σημεία των βλαβών!

Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Πάλληνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα, Άγιος Δημήτριος, Πειραιάς είναι μόνο μερικές από τις περιοχές της Αττικής που λόγω της κακοκαιρίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι βλάβες είναι περίπου 5.000, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αδυναμία, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες. Και αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι, δεν μπορεί να υπάρξει και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών!

Στον Πειραιά, σε κάποιες περιοχές, το ρεύμα έχει κοπεί από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας (24.01.2022) όπως ανέφερε αναγνώστης του newsit.gr. «Υπάρχουν άτομα με προβλήματα υγείας που κινδυνεύουν» ανέφερε ο αναγνώστης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στο Νέο Ηράκλειο, αναγνώστης του newsit.gr ανέφερε πως δεν έχουν ρεύμα πριν από τις 20:00 το απόγευμα. Σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση ήταν πως δεν γνωρίζουν πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη! Έως τότε, όπως περιέγραψε ο αναγνώστης, κυκλοφορούν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι με 2-3 μπουφάν, γάντια και σκούφους μήπως και ζεσταθούν.

Στο Πικέρμι, ρεύμα δεν υπάρχει από τις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ στα Καλύβια η διακοπή ρεύματος έγινε στις 19:30 και μέχρι τις 06:00 το πρωί δεν είχε επανέλθει!

Συνολικά τα προβλήματα με το ρεύμα εντοπίζονται σε 23 περιοχές της Αττικής. Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει πως δεν μπορεί, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες.

Όπως είπε στο newsit.gr ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια. Ο ίδιος, περιγράφοντας τη δυσκολία στην κίνηση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ είπε ότι και ο ίδιος δυσκολεύτηκε να φτάσει στο κέντρο επιχειρήσεων, στη Μεταμόρφωση.

«Ζορίστηκα για να έρθω μέσω Ηρακλείου, Τατοΐου, σκεφτείτε πώς πάνε οι τεχνικοί», τόνισε και ζήτησε συνεργασία των δήμων με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook