Η “Ελπίδα” προελαύνει στην Κρήτη με αρκετό χιόνι και τον υδράργυρο να έχει φτάσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ορεινά χωριά των Χανίων είναι αποκλεισμένα καθώς το χιόνι έχει κλείσει τους δρόμους και συνεργεία των δήμων επιχειρούν για τον εκχιονισμό και την αποκατάσταση της πρόσβασης. Ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η συνεχής χιονόπτωση σε κάποιες περιοχές ή το χιονόνερο δημιουργούν πολύ επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης γι’ αυτό και απαιτείται η αποφυγή μετακινήσεων.

Δήμος Πλατανιά

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, είναι κλειστός ο δρόμος από Θέρισο, Ζούρβα, Μεσκλά. Ο δρόμος μετά το Χλιαρό που ανεβαίνει προς Νέα Ρούματα, Πρασέ, Σέμπρωνα μέχρι Ροδοβάνι είναι κλειστός. Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος των Λάκκων μέχρι τον Ομαλό. Μετά τις Βουκολιές προς Κάνδανο είναι επίσης κλειστός. Οι υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν μόνο για θέματα πολιτικής προστασίας. Μηχανήματα και του ίδιου του δήμου και μισθωμένα επιχειρούν σε όλο το εύρος του δήμου Πλατανιά, στους κεντρικούς άξονες έχει μηχανήματα και η αντιπεριφέρεια. Κατά το μεσημέρι θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε προσβασιμότητα και σε οικισμούς εφόσον η αντιπεριφέρεια ανοίξει τους κεντρικούς άξονες. Ρίχνει χιονόνερο, η θερμοκρασία είναι στους 4 βαθμούς οπότε όποιος επιχειρήσει να κυκλοφορήσει πάει σε έναν δρόμο που είναι σαν “γυαλί” ως προς την ολισθηρότητα. 

Δείτε βίντεο από την έντονο χιονόπτωση χθες στ’ Ασκύφου

Δήμος Σφακίων

Ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, δήλωσε στο Flashnews.gr ότι στον δήμο του έχει ρίξει πολύ χιόνι. Υπολογίζεται ότι στον κεντρικό δρόμο το χιόνι φτάνει περίπου το μισό μέτρο, ενώ έχει και πολύ αέρα στα ορεινά. Η Ανώπολη είναι αποκλεισμένη. Είμαστε τελείως αποκλεισμένοι και δυστυχώς ρίχνει χιόνι συνέχεια και πολύ. Έχουν ξεκινήσει μηχανήματα, αλλά θα καθυστερήσει πάρα πολύ το έργο του εκχιονισμού γιατί ειναι πολύ το χιόνι και συνεχής η χιονόπτωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πρόβλημα με εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες από Κράπη

Φωτο από Ασκύφου

Δήμος Αποκορώνου

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε όλα τα ορεινά χωριά του Αποκόρωνα χιονίζει. Επιχειρούμε σε Ασή Γωνιά, Αλίκαμπο, Εμπρόσνερο, Βατοδιάρι, Βαφέ, Αρεβίτη, Μελιδόνι, Καρέ, Χιλιομοδού, Ραμνή, για να κρατάμε ανοιχτό το δίκτυο. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα ηλεκτροδότησης ούτε υδροδότησης. Χθες το βράδυ επιχειρήσαμε στη Δημοτική Ενότητα Αρμένων, στην περιοχή Κυριακοσέλια που είχε πέσει ένας όγκος από πέτρες και καθαρίσαμε το σημείο. Συνεχίζει να χιονίζει και η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή γι’ αυτό και ο κόσμος δε θα πρέπει να μετακινείται μέχρι να υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε φωτογραφίες από τις Βρύσες Αποκορώνου του Σπύρου Καμαριανάκη

Δείτε βίντεο από την εθνική οδό στο ύψος των Βρυσών από τον Δημήτριο Μήτρου

Δήμος Κισσάμου

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης αναφέρθηκε στο ατύχημα με το φορτηγό πλοίο στην περιοχή του και τη διάσωση των 10 ατόμων πλήρωμα. Όπως είπε χιονίζει σε διάφορα σημεία του δήμου, ωστόσο προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Δείτε φωτογραφίες από Τεμένια Καντάνου Σελίνου της Μαρίας Λαζοπουλάκη Κοτζαμπασάκη

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook