Έρχεται ρυμουλκό από Χανιά για να τοποθετηθούν προστατευτικά για θαλάσσια ρύπανση

Δυο από τα 10 άτομα που ήταν πλήρωμα του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες, χρειάστηκε να διακομιστούν άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων. 

Η υγεία των δυο παρουσίαζε πιο σοβαρό πρόβλημα με σημάδια υποθερμίας και εισρόφησης. Οπότε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων για ιατρική περίθαλψη. Οι υπόλοιποι 8 βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο παραμένουν σε ετοιμότητα πλωτά και αντιρρυπαντικά μέσα Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταφθάσει ρυμουλκό από τα Χανιά προκειμένου να τοποθετηθούν τα προστατευτικά που φαίνονται στη φωτογραφία που ακολουθεί, για θαλάσσια ρύπανση.

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτα το Flashnews.gr το ατύχημα στο πλοίο που μετέφερε ατσάλινες ράβδους, συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες είχε σαν αποτέλεσμα να αιτηθεί εγκατάλειψη του πλοίου ο καπετάνιος και να στηθεί επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής του πληρώματος και ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν.

Τα μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε πνευστή σωσίβια σχεδία πλοίου (life raft) και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης ιδιωτών, που είχαν κινητοποιηθεί από την οικεία Λιμενική Αρχή, με χρήση jet ski μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην παραλία Κισσάμου. 

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook