Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου – Συνεχίζονται  οι υπηρεσίες street work στους δρόμους της πόλης.

Δεκαπέντε συμπολίτες μας βρήκαν στέγη στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα από το ξεκίνημα της κακοκαιρίας έως και σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Χάρη στη συστηματική προσπάθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και την βοήθεια πολιτών, κατέστη δυνατή η μεταφορά στο Κέντρο πολλών ανθρώπων που βρισκόταν σε ανάγκη και αρχικά δεν ήθελαν να μεταφερθούν. 

Τονίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Το Κέντρο λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, ωστόσο, κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου. Τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 . 

Ανοιχτή παραμένει και η θερμαινόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, έως τις οκτώ το βράδυ, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το ψύχος.

Παράλληλα, συνεχίζεται καθημερινά η προσφορά υπηρεσιών street work από τον Δήμο Ηρακλείου σε άτομα που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και εξακολουθούν να μην επιθυμούν την μετάβασή τους στο Κέντρο Αστέγων. Το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών  διανέμει υπνόσακους, κουβέρτες, αδιάβροχα μπουφάν, θερμός ,σακίδια,  σκούφους, γάντια ισοθερμικά, κασκόλ, ισοθερμικές κάλτσες και ισοθερμικά φανελάκια, ζεστά αφεψήματα, είδη προστασίας από την πανδημία αλλά και κρύα γεύματα. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
2810-30-60-50 (Κέντρο Αστέγων)
2813-409-500 (Δημοτική Αστυνομία)
2813-409-409 (Γραμμή  αιτημάτων Δήμου Ηρακλείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook