Η συμβουλή του βρετανικού συστήματος, θεωρήθηκε από πολλές γυναίκες ότι «ντροπιάζει το σώμα τους» με ορισμένες να υποστηρίζουν ότι θα περίμεναν πολύ περισσότερα από το NHS

Φωτιές άναψε η ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) ότι ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει τις νέες μαμάδες να αποκτήσουν το σώμα που είχαν προτού βιώσουν τη μητρότητα.

‘Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», η συμβουλή του NHS έχει προκαλέσει την οργή γυναικών που του προσάπτουν ότι μετέφερε το μήνυμα στις νέες μητέρες ότι ο θηλασμός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την απώλεια του σωματικού τους βάρους.

Συγκεκριμένα, η δήλωση αξιωματούχων του Εθνικού Συστήματος Υγείας ότι ο θηλασμός είναι «ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανακτήσετε το σώμα σας» καθώς μπορείτε να κάψετε έως και 300 θερμίδες την ημέρα», προκάλεσε την έντονη δυσφορία τους.

Η συμβουλή, η οποία έχει πλέον αφαιρεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του βρετανικού συστήματος, θεωρήθηκε από πολλές γυναίκες ότι «ντροπιάζει το σώμα τους» με ορισμένες να υποστηρίζουν ότι θα περίμεναν πολύ περισσότερα από το NHS.

Οι ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο «Start4Life», σχεδιασμένος να παρέχει «έμπιστη βοήθεια και συμβουλές του Εθνικού Συστήματος Υγειας (NHS) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννησης και της μητρότητας».

«Επτά πράγματα που μπορεί να μην περιμένατε όταν γεννηθεί το μωρό σας»

Υπό τον τίτλο: «Επτά πράγματα που μπορεί να μην περιμένατε όταν γεννηθεί το μωρό σας», η συμβουλή των αξιωματούχων του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας ανέφερε ότι, με τον θηλασμό, το σώμα θα εξακολουθεί να «μοιάζει όπως ήταν στην εγκυμοσύνη για μικρό χρονικό διάστημα.

Η πλήρης δήλωση έγραφε χαρακτηριστικά:  «Θα φαίνεσαι ακόμη έγκυος για μικρό χρονικό διάστημα – μπορεί να χρειαστούν 6 εβδομάδες για να επανέλθει η μήτρα σου στο μέγεθος που ήταν πριν και ακόμη περισσότερο, αφού πρώτα θα έχεις χάσει επιπλέον βάρος.

«Ο θηλασμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακτήσετε το σώμα σας, καθώς καίτε περίπου 300 θερμίδες την ημέρα και βοηθά τη μήτρα σας να επανέλθει πιο γρήγορα. Προσπαθήστε επίσης να τρώτε υγιεινά και να κάνετε ήπια άσκηση», ανέφερε. Ο θηλασμός μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία καθώς κάνει τη μήτρα σας να συσπάται. Μάθετε περισσότερα για το σώμα σας μετά τη γέννα στον ιστότοπο του NHS».

Η Mayo Clinic, ένα κορυφαίο αμερικανικό ιατρικό κέντρο, υποστηρίζει ότι, μέσω της διατροφής και της τακτικής άσκησης, μπορεί να είναι λογικό για μια μητέρα να χάνει έως και μισό κιλό την εβδομάδα: «Μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες έως ένα έτος για να επιστρέψει το βάρος σας όπως ήταν πριν την εγκυμοσύνη, είτε θηλάζετε είτε όχι…

«Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας καθώς αποδέχεστε τις αλλαγές στο σώμα σας. Πάνω από όλα, να είστε περήφανοι για τον υγιεινό τρόπο ζωής σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook