Η αποκάλυψη 18χρονης ότι διατηρεί ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο και το σοκ της οικογένειας της

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 36χρονο ιερέα που προφυλακίστηκε για τον βιασμό ανήλικης μετά την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και πορνογραφία κατά συρροή. 

Η μαρτυρία 18χρονης που φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία την περασμένη Παρασκευή ήταν αυτή που οδήγησε στην νέα δίωξη σε βάρος του 36χρονου. Το νεαρό κορίτσι φέρεται να υποστήριξε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον ιερέα με την συναίνεση της.  Ωστόσο, οι περιγραφές της για τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισε ο κατηγορούμενος παραπέμπουν σε αυτές της ανήλικης που τον έχει καταγγείλει για βιασμό. Η 18χρονη ήταν παρούσα την ώρα της σύλληψης του ιερέα καθώς , όπως αναφέρει, πολλές φορές βοηθούσε την οικογένεια του και φρόντιζε τα παιδιά του. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το δικό της κινητό τηλέφωνο.

«Όλα έχουν γίνει με την θέληση μου»

Η νεαρή στην κατάθεση της αναφέρει πως αναζητούσε έναν πνευματικό τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο του 36χρονου. «Εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον» λέει υποστηρίζοντας πως ολοκλήρωσαν την σχέση τους το καλοκαίρι του 2019.

«Ό, τι έχει γίνει , έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου Και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα.» λέει στην κατάθεση της αποκαλύπτοντας πως συνευρίσκονταν στο σπίτι του ή το δικό του , στο  αυτοκίνητό του αλλά και στο κτίριο που στεγάζεται, πλέον, το κατηχητικό τονίζοντας πως η παπαδιά δεν γνώριζε τη σχέση τους. «Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου. Αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί.» αναφέρει χαρακτηριστικά λέγοντας, μάλιστα, πως «μεταξύ των άλλων που συζητούσαμε είχαμε αναφερθεί και σε τρίτα πρόσωπα σαν φαντασίωση χωρίς όμως να έχουμε κάνει ποτέ κάτι».

Αναφερόμενη δε στην καταγγελία της ανήλικης με αφορμή την οποία ο κατηγορούμενος βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνης είπε πως δεν πιστεύει ότι της έχει κάνει κακό. «Δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοιού όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του, του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν» λέει.

«Είναι τέρας»

 Η μητέρα της 18χρονης, ωστόσο, χαρακτηρίζει τέρας τον κατηγορούμενο στον οποίο εμπιστευόταν το παιδί της. Έμαθε από την κατάθεση της κόρης της ότι είχε ερωτική σχέση μαζί του. «Τον ιερέα τον αγκαλιάσαμε σαν οικογένεια και είχαμε μαζί του πάρα πολύ καλή σχέση. Τον είχαμε πνευματικό μας και του εξομολογούμασταν τα πάντα. Και  τα παιδιά μας τον έβλεπαν σαν πατέρα τους» φέρεται να λέει στην κατάθεση της η γυναίκα συμπληρώνοντας πως το 2020 είχε επιτρέψει στην κόρη της να πάει με την οικογένεια του ιερέα διακοπές στο Άργος. «Του είχα μιλήσει πριν φύγουν και μου είχε πει : “Μην ανησυχείς θα την προσέχω εγώ σαν την οικογένειά μου“.

Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου όχι μόνο εκείνη τη φορά αλλά όλες τις φορές που μου έλεγε η κόρη μου ότι “πάω στα παιδιά του και στον ιερέα για να τον βοηθήσω” . Την έπαιρνε τηλέφωνο για να πάει και εγώ της το επέτρεπα» αφηγείται η γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι σταμάτησε να έχει επαφές με τον ιερέα πριν από μερικούς μήνες όταν της έκανε ανήθικη πρόταση.

«Πριν από μήνες, σίγουρα μέσα στο 2021 που ήταν η τελευταία φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στο χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι μου είπε ότι για να μην δίνουμε στόχο θα νοικιάσει ένα χώρο ή θα έβρισκε ένα χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν» αναφέρει προσθέτοντας πως σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν πως είχε κάνει ανάλογη πρόταση και στην κόρη της. «Είναι τέρας. Πραγματικά πολύ χειριστικός και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας που τα στέλναμε για να τους διδάξει ήθος και σεβασμό σε θεσμούς που τιμά το λειτούργημά του» σημειώνει δηλώνοντας την επιθυμία της για την αυστηρή ποινική δίωξη του ιερέα.

«Είναι αισχρός» λέει αναφερόμενος στον ιερέα ο αδελφός της 18χρονης ο οποίος μάλιστα παρέδωσε στις αρχές και νέο άσεμνο φωτογραφικό υλικό που βρήκε στο σπίτι τους. «Ποιος πάπας δέχεται να έχει για ερωμένη ανήλικη και μάλιστα να την πηγαίνει μέσα στο σπίτι του με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Είναι αισχρός. Είμαι σίγουρος ότι η αδερφή μου απλά έκανε υπακοή και έχει την ψευδαίσθηση ότι έκανε καλά» λέει ο νεαρός μάρτυρας στην κατάθεση του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook