Προετοιμασία: 30 λεπτά – Μαγείρεμα: 1 ώρα – Αναμονή: 8 ώρες – Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • ρεβίθια: 500 γρ.
  • κρεμμύδια ξερά: 2 κομμένα σε λεπτές φέτες
  • καρότα: 2 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι: 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • δάφνη: 2 φύλλα
  • σόδα μαγειρική: λίγη (προαιρετικά)
  • κύβος λαχανικών: 1
  • λεμόνι: 1, ο χυμός

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο αν θέλετε διαλύεται και λίγη σόδα, για 8-10 ώρες τουλάχιστον. Ξεπλένετε τα ρεβίθια, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε να φύγουν οι φλούδες τους.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα (προαιρετικά), προσθέτετε τα ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.

Ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα όσπρια πολύ καλά (τουλάχιστον 4 – 5 δάχτυλα) και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών.

Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζετε τα ρεβίθια για 1½ – 2 ώρες, μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook