Στα προβλήματα που προέκυψαν από την επέλαση της κακοκαιρίας και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν στους πολίτες οι αστοχίες στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας πρέπει να λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγητική ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, που προγραμματίστηκε για τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ο Μητσοτάκης δεν θα διστάσει να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από τους πολύωρους εγκλωβισμούς των οδηγών στην Αττική Οδό, αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπως και από τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μαζί με τη μεγάλη συγνώμη προς τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν ευχαριστίες και προς τους περισσότερους από 7.000 κρατικούς λειτουργούς (στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, της πολιτικής προστασίας, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, υλοτόμους και τόσους) για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Ήδη, σημειώθηκε η πρώτη παραίτηση και μάλιστα «ηχηρή»: Ο διευθυντής σύμβουλος της Αττικής Οδού, Βασίλης Χαλκιάς, αισθάνθηκε την ανάγκη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, να διευκολύνει την εταιρεία και ως προϊστάμενος του μηχανισμού να υποβάλει την παραίτησή του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και από όσους εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται».

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος, «μας πληγώνει και μας προσέφερε όλους», ενώ αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook