“Διανομή σε χαλάζι και χιόνι στα Χανιά!”.

Έξαλλοι οι διανομείς στα Χανιά για το γεγονός ότι εργάστηκαν χτες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων Νομού Χανίων

Τεράστια ασυδοσία από μέρος εργοδοτών στα Χανια , όπου σήμερα Τριτη 25/01 και με τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται από βροχή χιόνι και χαλάζι, έβγαλαν συναδέλφους διανομείς στο δρόμο για διανομη με πραγματικό κίνδυνο της υγείας τους. 
Το σωματειο μας πραγματοποίησε περιοδείες σε χώρους δουλειάς όπου και ζητούσε να σταματήσει η διανομη , με βάση το ΦΕΚ που εξέδωσε χτες Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ,σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην περιφέρεια της Κρήτης.
Καταγγέλουμε την κυβέρνηση η οποία εντελώς πρόχειρα και στο πόδι ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ΦΕΚ Αριθμ. 14911/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 187/24.1.2022  με το οποίο ούτε η αστυνομία ούτε το ΣΕΠΕ θα μπορούσε να επιβάλει κάποια κύρωση στους εργοδότες οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν την διανομη. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο έλεος των εργοδοτών τους χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση.
Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους ώστε οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Αύριο 26/01 να σταματήσει η διανομη στα Χανιά και όπου αλλού στην Ελλάδα έχει  κηρυχτεί αργία λόγο καιρικών συνθηκών 
-Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση που επιβάλλεται στη διανομη φαγητού και κούριερ
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook