Λάβρος ήταν ο Αλέξης Κούγιας κατά των υπευθύνων και ειδικά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, σχολιάζοντας όσα έγιναν στην Αττική Οδό με την κακοκαιρία «Ελπίς».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο αναφέρθηκε σήμερα ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «Πρωθυπουργέ, αυτόν Στυλιανίδη που τον βρήκες;», για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Άμα τον αφήσεις στην Ομόνοια χάθηκε. Είναι δυνατόν αυτός να λύσει ένα πρόβλημα με τις τοποθετήσεις που έκανε;»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας είπε ακόμη: «Ένας από εσάς δεν μπορούσε να κλείσει τους δρόμους της εισόδου της Αττικής Οδού; Δεν το έκανε η Αττική Οδός. Έρχεται ένας φαντάρος και το λέει αμέσως. Εσείς δεν μπορούσατε να κλείσει τον δρόμο και να γυρίσετε τα αυτοκίνητα πίσω; Δεν μπορούσε να το κάνει ένας του κρατικού μηχανισμού; Θα πρέπει να εκτίθεται ο Μητσοτάκης για αυτούς τους ανίκανους;» ενώ διερωτήθηκε «η απαίτηση της παραιτήσεως δεν υπάρχει;»

Σημείωσε ότι «υπάρχει μια συντρέχουσα αμέλεια της Αττικής Οδού όσον αφορά την Αττική Οδό, γιατί υπάρχει αμέλεια και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες όπου υπεύθυνοι είναι άλλοι».

«Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το μεν ένα θέμα είναι αυτό που αφορά το κράτος, γιατί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων δεν αφορά τον ιδιώτη. Στην προκειμένη περίπτωση η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών διέταξε μια προκαταρκτική εξέταση, η οποία αφορά ένα εξ αμελείας αδίκημα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Αυτό είναι πλημμέλημα» ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος.

Και πρόσθεσε: «Μου κάνει εντύπωση που δεν διερευνάται ένα σοβαρότερο αδίκημα το οποίο είναι κακούργημα. Είναι η διατάραξη της ασφαλείας των συγκοινωνιών. Είναι εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ανθρωπίνων ζωών, ή της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων που χρησιμοποιούν έναν δρόμο». Υπογράμμισε δε ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Το δεύτερο κομμάτι είναι το τι δικαίωμα έχει ο καθένας να διεκδικήσει. Μου κάνει εντύπωση η επιλογή να αποζημιωθεί κάθε αυτοκίνητο» και συμπλήρωσε πως «εδώ υπάρχει μια άλλη πλάνη, οποιοσδήποτε δεχθεί να εισπράξει αυτά τα χρήματα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα παραιτείται κάθε ποινικής και κάθε αστικής αξιώσεως».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook