Άρση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας τους.

Τελευταία ενημέρωση: Με τηλεκπαίδευση τελικά η λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη

Από τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη υποχωρήσει και εφόσον δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στα όρια του δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση του Flashnews.gr, έχει ήδη ληφθεί η απόφαση από τον δήμο Χανίων και σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων, οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους, την Πέμπτη (27/1).

Μετά από δύο ημέρες λοιπόν που οι μαθητές απείχαν των υποχρεώσεών τους, από την Πέμπτη θα επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους.

Κλειστά μόνο τα σχολεία στα Κεραμειά

Το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά μόνο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της δημοτικής ενότητας Κεραμειών επιβεβαίωσε η επίσημη ενημέρωση του δήμου Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χανίων:

“Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Κεραμειών του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, αύριο Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή, για την προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών”.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία αυτά θα κάνουν τα μαθήματά τους, με τηλεκπαίδευση

«Λειτουργία των σχολείων του Δήμου Αποκορώνου μετά την κακοκαιρία»

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου, κ.Κουκιανάκη Χαράλαμπου, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης κ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς τα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Εξαίρεση θα αποτελέσει το δημοτικό σχολείο Άση Γωνιάς όπου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε αύριο Πέμπτη.

Kανονικά και στον Δήμο Κισσάμου

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιφέρεια του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται για το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους καθώς οι συνθήκες παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, δεν ευνοούν την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Δείτε εδώ για τα σχολεία στον δήμο Καντάνου Σελίνου.

Δείτε εδώ για τα σχολεία στον δήμο Πλατανιά

Τι θα γίνει με τα self test

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/1), οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test την Τετάρτη (26.1), και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook