Με μια μηχανή και ισχυρούς ανέμους το Blue Horizon κατέπλευσε μετά το μεσημέρι στον Πειραιά

Πολύ δύσκολή ήταν η νύχτα που πέρασε για το πλήρωμα του ΕΓ/ΟΓ Blue Horizon το οποίο – όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr – υπέστη βλάβη στην μια του μηχανή ενώ ήταν εν πλω εκτελώντας το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς. 

Η βλάβη εμφανίστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή αναγκάζοντας το πλοίο να συνεχίσει τον πλου με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής ενώ στα πελάγη έπνεαν βόρειοι άνεμοι 7 μποφόρ.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και περίπου στις 12:30 σήμερα, το πλοίο κατέπλευσε χωρίς προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά και οι 174 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια έστω και με έξι ώρες καθυστέρηση. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά συνοδευόμενο από δυο ρυμουλκά, το “ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2” Ν.Π. 5061 και το “ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 12644, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ‘BLUE HORIZON” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook