Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου μετέθεσε την ευθύνη στους Δήμους για το άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισαν μαζικά να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη. 

Μετά τον Δήμο Γόρτυνας, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου, Αρχανών – Αστερουσίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Φαιστού.

Στον Δήμο Ηρακλείου δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. 

Την ίδια ώρα στον Δήμο Μαλεβιζίου με απόφαση του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την κακοκαιρία «Ελπίς». Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Ακόμα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας: “Αξιολογώντας εκ νέου την κατάσταση και παρακολουθώντας την εξέλιξη της κακοκαιρίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, χιονόπτωση και παγετός) σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών, ως συνέπεια των χιονοπτώσεων που έλαβαν χώρα από τις 23/01/2022 έως και τις 26/01/2022, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφασίζει να παραταθεί και την Πέμπτη 27/01/2022, η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook