Ο πατέρας του λέει πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έρχεται σε αντίθεση με τις «βασικές αρχές του γιου του»

Ένα αμερικανικό νοσοκομείο απέρριψε έναν ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς, εν μέρει επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Ο 31χρονος DJ Ferguson χρειάζεται επειγόντως νέα καρδιά, ωστόσο το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη τον έβγαλε από τη σχετική λίστα, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του, David

Ο πατέρας ανέφερε πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έρχεται σε αντίθεση με τις «βασικές αρχές του γιου του, καθώς δεν πιστεύει σε αυτό». Το νοσοκομείο, πάλι, υποστήριξε ότι ακολουθούσε την πολιτική του, σύμφωνα με το BBC.

To Brigham and Women’s Hospital ανέφερε σε δήλωσή του στο BBC: «Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο όργανο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το νοσοκομείο απαιτεί «το εμβόλιο της Covid-19 και οι συμπεριφορές στη ζωή των υποψηφίων για μεταμόσχευση να δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για μια επιτυχημένη επέμβαση ώστε να βελτιστοποιήσουν την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά κατεσταλμένο».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του νοσοκομείου μπορεί να υποδηλώνει ότι και άλλοι παράγοντες συνετέλεσαν στην απόρριψη του αιτήματος του ανεμβολίαστου ασθενούς, ωστόσο αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο του ασθενούς.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από 100.000 άτομα στις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις δεν θα λάβουν όργανο εντός πέντε ετών λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων.

Ο Ferguson βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 26 Νοεμβρίου του 2021 και πάσχει από μια κληρονομική πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα οι πνεύμονές του να γεμίζουν με αίμα και υγρό, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe που έχει δημιουργηθεί.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν στους ασθενείς που περιμένουν μόσχευμα αλλά και όσοι βρίσκονται στον κοντινό τους κύκλο να εμβολιάζονται πλήρως, ακόμη και με τρίτη δόση.

Πατέρας δύο παιδιών και περιμένοντας ένα τρίτο να έρθει στον κόσμο, ο Ferguson παραμένει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook