Στην επιφάνεια της θάλασσας έχει σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα πάγου

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» σάρωσε μεγάλο μέρος της χώρας, επηρέασε και περιοχές όπως η Θεσπρωτία όπου δεν χιόνισε, η θερμοκρασία ωστόσο έπεσε πολύ χαμηλά.

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας μάλιστα πάγωσε η επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο του thespro, στην επιφάνεια της θάλασσας έχει σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα πάγου.

Η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έπεσε στους -3 βαθμούς, ενώ στα ορεινά της Θεσπρωτίας ο υδράργυρος έδειξε ακόμα και -7 βαθμούς Κελσίου.

Η Σαγιάδα είναι το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Φιλιατών με 594 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και απέχει από την πόλη της Ηγουμενίτσας περίπου 20 χιλιόμετρα, ενώ η απόσταση από Φιλιάτες είναι περίπου 15 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει το visit-thesprotia, η Σαγιάδα έχει την καλύτερη φήμη ως «ψαροχώρι». Πολλοί μάλιστα επισκέπτονται την περιοχή για να εξασκήσουν το χόμπι του ψαρέματος, να απολαύσουν τα διάφορα πεντανόστιμα φρέσκα ψάρια στις ψησταριές του χωριού, αλλά και γιατί τα αξιοθέατά του είναι μοναδικά (π.χ. ερειπωμένο χωριό Λιόψη). Το Σκάλωμα, το γραφικό λιμάνι, είναι περισσότερο γνωστό και σε όσους κάνουν διακοπές με σκάφη αναψυχής στο Ιόνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook