Αναιρούν την απόφαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Περιφέρεια και Δήμοι 

Για γέλια και για κλάματα η υπόθεση της λειτουργίας των σχολείων σήμερα στην Κρήτη έτσι όπως εξελίχθηκε από το πρωί και μετά.

Μοιάζει με αστείο και όμως δεν είναι. Το σίριαλ για το αν τελικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία ή όχι, φαίνεται ότι τελειώνει με την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης και δημάρχων να κρατήσουν σε ισχύ τις δικές τους αποφάσεις και να μην εφαρμοστεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που είχε δηλώσει ότι αύριο σε Αττική και Κρήτη τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Για την ιστορία είχε γίνει γνωστό αρχικά από τους δήμους και την αντιπεριφέρεια Χανίων, με σχετικές ανακοινώσεις, ότι τα σχολεία στα Χανιά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη κανονικά και δια ζώσης πλην ελαχίστων εξαιρέσων, οι οποίες αναφέρονται στις ανακοινώσεις.

Νωρίς το απόγευμα ακολούθησε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δήλωσε ότι σε Αττική και Κρήτη τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της ασυνεννοησίας ήρθε να μπει πριν από λίγη ώρα με σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων που δηλώνει ότι ισχύουν οι αποφάσεις των δημάρχων.

Μάλιστα και το Flashnews.gr επικοινωνώντας με τον δήμο Χανίων, δήμο Πλατανιά και δήμο Αποκορώνου, έλαβε την απάντηση ότι ισχύουν οι αποφάσεις που έχουν λάβει οι δήμοι και όχι οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Έτσι τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης κανονικά σε όσους δήμους ανακοινώθηκε και τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο στα σχολεία στα οποία οι δήμοι ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

Αναλυτικά αυτά που ισχύουν για τα σχολεία σε επίπεδο νομού Χανίων είναι τα εξής βάσει των ανακοινώσεων:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Μετά από συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ισχύουν οι Αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους Δημάρχους. 

Στις σχολικές μονάδες οι οποίες με Απόφαση Δημάρχου έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. 

Θυμίζουμε τις αποφάσεις των δημάρχων που τελικά είναι και αυτές που παραμένουν σε ισχύ:

Δήμος Χανίων:

Ο Δήμος Χανίων, σε συνέχεια των δηλώσεων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην Κρήτη, κατόπιν επικοινωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή, διευκρινίζει ότι όλα τα σχολεία του Δήμου Χανίων αύριο, Πέμπτη, 27/01/2022 θα λειτουργήσουν κανονικά. (άρα δια ζώσης)

Αναστέλλεται η λειτουργία μόνο των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Κεραμειών του Δήμου Χανίων, και συγκεκριμένα του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, όπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, και το μάθημα θα διεξαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Αποκορώνου 

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου, κ.Κουκιανάκη Χαράλαμπου, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης κ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς τα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα. (άρα θα λειτουργήσουν δια ζώσης)

Εξαίρεση θα αποτελέσει το δημοτικό σχολείο Άση Γωνιάς όπου δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα ούτε αύριο Πέμπτη. (άρα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση)

Δήμος Κισσάμου

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιφέρεια του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. (άρα δια ζώσης)

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται για το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους καθώς οι συνθήκες παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, δεν ευνοούν την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις. (άρα με τηλεκπαίδευση)

Δημος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι από  αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης  θα λειτουργήσουν  κανονικά τα σχολεία της Α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς  και οι βρεφικοί – παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά. (άρα δια ζώσης)

Για άλλη μία φορά συνιστούμε την προσοχή των οδηγών, που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο, λόγω και του παγετού, καθώς  και τη συμμόρφωση τους με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Αποφασίζει με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και του Παιδικού Σταθμού Καντάνου, για την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022. (άρα θα γίνει τηλεκπαίδευση)

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον Δήμο μας που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά. Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022.

Οι Παιδικοί Σταθμοί Παλαιόχωρας και Κουντούρας θα λειτουργήσουν κανονικά (άρα δια ζώσης)

Δήμος Σφακίων

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, αποφασίζεται για αύριο Πέμπτη 27/1 και μεθαύριο Παρασκευή 28/1, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σφακίων (άρα θα γίνει με τηλεκπαίδευση).
Εξαιρούνται το Νηπιαγωγείο Βουβά και Σκαλωτής (θα λειτουργήσει κανονικά δια ζώσης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook