Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει υπάρξει θαλάσσια ρύπανση, τουλάχιστον ορατή στο μάτι

Την ύφεση των καιρικών φαινομένων περιμένουν οι αρχές προκειμένου να καταφέρουν να προσεγγίσουν το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Κισάμου.

Το φορτηγό πλοίο MANASSA ROSE Μ, που ναυάγησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης δε φαίνεται να έχει προκαλάσει θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή, που να είναι τουλάχιστον ορατή, ωστόσο από την πρώτη ημέρα είχαν μεταφερθεί στην ακτή αντιρυπαντικά φράγματα ενώ είχε μεταβεί και ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. 

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες και ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψαν μέχρι και σήμερα στους δύτες και τις αρχές να προσεγγίσουν το πλοίο για να διαπιστώσουν από κοντά αν υπάρχει κάποια διαρροή, να τοποθετήσουν προστατευτικό αντιρυπαντικό φράγμα αλλά και να ελέγξουν το φορτίο του πλοίου, που φέρεται να μεταφέρει ατσάλινες ράβδους. Είναι όμως αύριο πιθανό, αν βοηθά ο καιρός, να επιχειρήσουν οι αρχές να φτάσουν στο ναυάγιο.

Εντωμεταξύ οι λιμενικές αρχές επιτηρούν τη γύρω περιοχή του ναυαγίου ενώ το πλήρωμα φιλοξενείται σε ξενοδοχείο με τον δήμο Κισάμου να έχει ήδη φροντίσει για τον παροχή ρουχισμού στους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook