Ο δήμος Ρεθύμνου αποφάσισε να ακολουθήσει τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και κρατά κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου για αύριο Πέμπτη

Τελευταία ενημέρωση 22.54

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα αρμόδια θεσμικά όργανα για τη λειτουργία των σχολείων το προσεχές διήμερο ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του, διευκρινίζουν και  ενημερώνουν για τα εξής:  

Η σύγχυση ανέκυψε λόγω της ανακοίνωσης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Οικονόμου το απόγευμα ης Τετάρτης 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με την οποία: «Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα: Την  Πέμπτη 27 και την  Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας».

Σε εφαρμογή της συγκεκριμένης κυβερνητικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Ρεθύμνης απέσυρε  την αρχική του απόφαση περί επαναλειτουργίας των σχολείων το προσεχές διήμερο.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία   ουσιαστικά αναιρούσε την προηγηθείσα του κυβερνητικού εκπροσώπου, δίδοντας προτεραιότητα στις αποφάσεις του κάθε Δήμου για τα σχολεία της επικράτειας του, με το εξής  περιεχόμενο: «Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Αξίζει δε,  να επισημανθεί ότι στις 21.10 μ.μ της Τετάρτης 26/1/22, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης ενημέρωσε τους Διευθυντές  Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπ/σης για την ισχύ των αρχικών αποφάσεων που έλαβαν οι εκάστοτε Δήμοι του νησιού. Θέση την οποία άλλωστε υποστήριζε εξαρχής το Υπουργείο Παιδείας. Στην περίπτωση του Δήμου Ρεθύμνης η αρχική απόφαση των αρμοδίων θεσμικών του οργάνων, αφορούσε την επαναλειτουργία των σχολείων από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο  Δήμος Ρεθύμνης  και το Τμήμα Παιδείας του, κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με σεβασμό  στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα μέλη της οποίας είχαν ήδη ενημερωθεί  για τη λειτουργία των σχολείων του Ρεθύμνου μέσω  τηλεκπαίδευσης, έλαβε την εξής απόφαση:

Προς αποφυγή επιπρόσθετης ταλαιπωρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, όλα τα δημόσια σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2022 με τη διαδικασία της  Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση).
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2022 (οπότε αναμένεται να έχει  αποκατασταθεί και η ασφαλής μετακίνηση στο οδικό δίκτυο στην περιφέρεια του Δήμου) όλα τα δημόσια σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν κανονικά (δια ζώσης μαθήματα).

Σε ό,τι αφορά τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και το Κέντροα Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης,  θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 28.01.2022

Ελπίζοντας στην κατανόηση των συμπολιτών για την προκληθείσα σύγχυση για την οποία δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος Ρεθύμνης, ευχόμαστε καλή και ασφαλή επάνοδο  στο σχολικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook