Με ποιους τρόπους το αυτοκίνητο μας ενημερώνει για τυχόν δυσλειτουργίες; Πώς μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που μας στέλνει το αυτοκίνητό μας;

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταλάβουμε, αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη λειτουργούν σωστά.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα αντιληφθούμε κάποια προβλήματα που εμφανίζονται στο αυτοκίνητό μας αρκετά συχνά:

 

\"\"

1. Σφύριγμα ιμάντα
Πολύ συνηθισμένο είναι το φαινόμενο, όπου ένα δυνατό σφύριγμα παράγεται από το χώρο του κινητήρα κάθε φορά που τον βάζουμε σε λειτουργία και η θερμοκρασία του είναι χαμηλή (π.χ τις πρωινές ώρες). Αυτός ο ήχος οφείλεται στον ιμάντα (λουρί), ο οποίος μπορεί να είναι χαλαρός ή να έχει φθαρεί αρκετά και να χρειάζεται αντικατάσταση, η οποία θα πρέπει να γίνεται άμεσα όταν προετοιμαζόμαστε για κάποιο μεγάλο ταξίδι ή διαδρομή.

\"\"

2. Στραβή ζάντα
Πρόκειται για μία βλάβη την οποία την εντοπίζουμε μέσω του συστήματος διεύθυνσης. Αν, λοιπόν, αντιληφθούμε ένα συνεχές ταρακούνημα του τιμονιού, κάποια από τις δύο εμπρόσθιες ζάντες είναι στραβή. Αυτό συνήθως προκαλείται αν πέσουμε σε μία βαθιά λακκούβα ή ανεβάσουμε με φόρα το αυτοκίνητο σε κάποιο πεζοδρόμιο. Θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο ανάλογο κατάστημα, για να κάνει στην προβληματική ζάντα ζυγοστάθμιση ή να την επισκευάσει.

\"\"

3. Δυσλειτουργία καλοριφέρ
Πολλές φορές συμβαίνει το καλοριφέρ να παρέχει κρύο αντί για ζεστό αέρα, ενώ παράλληλα η ένδειξη της θερμοκρασίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. ­­­­­Στην περίπτωση αυτή, πολύ πιθανό είναι να έχει μείνει αέρας στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα, λόγω της κακής ή ανύπαρκτης εξαέρωσης κατά το άλλαγμα του νερού στο ψυγείο. Ο αέρας εμποδίζει τη λειτουργία του θερμοστάτη και κατά συνέπεια του βεντιλατέρ. Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο, που θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας.

\"\"

4. Μπαταρία
Τη στιγμή που θέτουμε τον κινητήρα σε λειτουργία, η μίζα θα πρέπει να ακουστεί ακαριαία. Αν την ακούσουμε ότι δυσκολεύεται ή κάνει κενά, σημαίνει ότι δεν έχει την απαραίτητη ποσότητα ρεύματος από την μπαταρία. Η αντικατάσταση της μπαταρίας θα πρέπεινα γίνει άμεσα, διότι ο χρόνος ζωής της έχει τελειώσει.

(autotriti.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook