Επανέναρξη μαθημάτων στους περισσότερους δήμους του νομού ενώ εξαιρούνται μόνο οι περιοχές που βρίσκονται στα ορεινά και υπάρχουν προβλήματα μεταφοράς.

Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες σε Κρουσώνα και Μάραθος

Κανονικά θα λειτουργήσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου. 

Στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και στη Τοπική Κοινότητα Μαράθου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρουσώνα θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα. 

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί, η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την ίδια ώρα ανοίγουν ξανά τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου και όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη.

Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι, θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μόνο οι απομακρυσμένοι παιδικοί και συγκεκριμένα τις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο, ενώ οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραπάνω Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον Δήμο Φαιστού θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία σε Βορίζια, Καμάρες καθώς και το Νυχτερινό Σχολείο Τυμπακίου. 

Η σχετική ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές μόνο οι σχολικές μονάδες σε Βορίζια και Καμάρες, καθώς και το Εσπερινό Σχολείο Τυμπακίου. 

Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Όσον αφορά τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας ισχύουν τα παρακάτω:

Κλειστά την Παρασκευή 28/1 τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα εξαιτίας των χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών και με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28/1. Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Παιδικός, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook