Ανακοινώσεις των Δήμων για κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους

Τελευταία ενημέρωση 11:43 

Σε “ασφυκτικές” προθεσμίες πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο.

Δήμος Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους παραγωγούς που έχουν υποστεί  απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 ότι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δήμου Αποκορώνου με καταληκτική  την 31/1/2022 για την αναγγελία της ζημιάς .

Δημοτικό Κατάστημα Βάμου: 2825340204
Δημαρχείο Αποκορώνου- Βρύσσες: 2825340308

Για την αναγγελία απαιτειται :
ΑΦΜ, τηλέφωνο επικοινωνίας ,EL ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΉΣ ΕΚΜΕΤΆΛΕΥΣΗΣ και είδος και αριθμό νεκρών ζώων.

Μετά την καταχώρηση των αναγγελιών θα αποστέλλεται από το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ κωδικός πληρωμής για όσους παραγωγούς θα πληρώσουν τα τέλη εκτίμησης στην Τράπεζα Πειραιώς.
Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής των τελών εκτίμησης μέσω ΕΛΤΑ με επιβάρυνση του παραγωγού των τελών αποστολής. 
Οι παραγωγοί μετά την κατάθεση τελών εκτίμησης πρέπει να επιστρέψουν στον ανταποκριτή για την σύνταξη της δήλωσης ζημιάς με την απόδειξη καταβολής η οποία θα επισυνάπτεται.

Δήμος  Σφακίων

Oι παραγωγοί που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 δύναται να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ με καταληκτική προθεσμία το πέρας του ωραρίου την 31/1/2022 για την αναγγελία της ζημιάς .

Ο ανταποκριτής θα συντάσσει καταστάσεις με το ονοματεπώνυμο , πατρώνυμο. ΑΦΜ, τηλέφωνο επικοινωνίας ,EL ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΉΣ ΕΚΜΕΤΆΛΕΥΣΗΣ και είδος και αριθμό νεκρών ζώων.
Οι καταστάσεις θα αποστέλλονται καθημερινά με την λήξη του ωραρίου στο email  [email protected] .
Μετά την καταχώρηση των αναγγελιών από το Υπ/μα θα σας αποστέλλεται κατάσταση με τους κωδικούς πληρωμής για όσους παραγωγούς θα πληρώσουν τα τέλη εκτίμησης στην Τράπεζα Πειραιώς.
Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής των τελών εκτίμησης μέσω ΕΛΤΑ με επιβάρυνση του παραγωγού των τελών αποστολής.
Οι παραγωγοί μετά την κατάθεση τελών εκτίμησης πρέπει να επιστρέψουν στον ανταποκριτή για την σύνταξη της δήλωσης ζημιάς με την απόδειξη καταβολής η οποία θα επισυνάπτεται.
Υπενθυμίζουνε ότι  «χιόνι» ως  κίνδυνος που καλύπτεται  από τον κανονισμό ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου θεωρείται η χιονόπτωση που δημιουργεί στρώμα χιονιού το οποίο λόγω ύψους,
βάρους και διάρκεια παραμονής προκαλεί πτώση των εγκαταστάσεων στέγασης των ζώων ή αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στον χώρο σταυλισμού (για παροχή τροφής, νερού και θέρμανσης)
ή απροσδόκητη ακινητοποίηση των ζώων στην ύπαιθρο με συνέπεια της ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο
Συνέπεια  του παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι καλύπτονται ζώα που βρίσκονται σε σταυλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών 

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τηλέφωνο ανταποκριτή Δήμου για την αναγγελία: 2825340013 (Γεωργεδάκης Κωνσταντίνος)

Δήμος Πλατανιά

Γίνεται γνωστό ότι οι κτηνοτρόφοι & μελισσοκόμοι, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τις χιονοπτώσεις της 24ης, 25ης & 26ης Ιανουαρίου 2022 στο ζωικό τους κεφάλαιο, θα πρέπει αυστηρά εντός 48 ωρών από  την ημερομηνία  της ζημιάς να επικοινωνήσουν με τον ΕΛΓΑ ή με τους ανταποκριτές του Δήμου Πλατανιά στα Δημοτικά Καταστήματα Αλικιανού, Πλατανιά και Κολυμβαρίου για την υποβολή της σχετικής δήλωσης ζημιάς. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Ενιαία δήλωση καλλιέργειας & εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2021

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Δ.Ε.Πλατανιά, Γεράνι (28213 40018 – 28213 40019), Δ.Ε. Κολυμβαρίου (28243 40104), Δ.Ε. Αλικιανού (28213 41051)

Δήμος Κισσάμου

Μετά από επικοινωνία του Επόπτη ΕΛΓΑ με τον Δήμο Κισσάμου, μας ενημέρωσε ότι λόγω φόρτου εργασίας στο Υπ/μα Ηρακλείου, οι παραγωγοί που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την Χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 θα πρέπει να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου για την αναγγελία και όχι στο υπ/μα Ηρακλείου (όπως ίσχυε έως τώρα).

Οι αναγγελίες απώλειας ζώων έχουν προθεσμία έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Για την αναγγελία στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ απαιτούνται:

Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ, EL (κωδικός) Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης, Είδος και Αριθμός νεκρών ζώων.

Μετά την λήξη της προθεσμίας θα σταλούν οι καταστάσεις με τα στοιχεία των κτηνοτροφών και αφού ολοκληρωθεί η καταχώρηση των αναγγελιών από το Υπ/μα ΕΛΓΑ Ηρακλείου, θα αποσταλεί στο Δήμο η κατάσταση με τους κωδικούς πληρωμής για όσους κτηνοτρόφους θα πληρώσουν τα τέλη εκτίμησης στην Τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής των τελών εκτίμησης μέσω ΕΛΤΑ με επιβάρυνση του παραγωγού των τελών αποστολής.

Οι κτηνοτρόφοι μετά την κατάθεση των τελών εκτίμησης, πρέπει να επιστρέψουν στον ανταποκριτή του Δήμου για την σύνταξη της δήλωσης ζημιάς με την απόδειξη καταβολής η οποία και θα επισυνάπτεται.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει κανονισμού ΕΛΓΑ, αποζημιώνονται από το χιόνι μόνο ζώα που βρίσκονται σε σταυλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών).

Τηλέφωνο ανταποκριτή Δήμου για την αναγγελία: 28223.40218 (Σκουνάκης Βασίλης)
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook