Ενα φαλαινοειδές βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου. 

Στο σημείο έχει σπεύσει το λιμενικό, το οποίο αναζητά τρόπους για να το απομακρύνουν και να το σπρώξουν προς τα μέσα, καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω. 

Όπως αναφέρουν πιθανότατα είναι τραυματισμένη, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος του και κάποιες χαρακιές στο σώμα της.

Χθες είχε εμφανιστεί στα λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων. Σημείωσε ότι απ’ ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη. 

Πρόσθεσε ότι το ζώο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη. 

Ποιο είναι αυτό το κήτος

Ο Ζιφιός (Ziphius cavirostris) είναι ένα κητώδες μέσου μεγέθους με εμφάνιση που θυμίζει ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι με μήκος που φθάνει τα 6 μέτρα (συνήθως 4.5-5.5). Οι ζιφιοί είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν και να μελετηθούν εξ’ αιτίας του μεγάλου χρόνου κατάδυσής τους (20 έως 80 λεπτά), της “ήσυχης” συμπεριφοράς τους (σχεδόν ποτέ δεν κάνουν άλματα), αλλά και λόγω του ότι αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του. Έτσι, η γνώση σχετικά με αυτά τα ζώα είναι λιγοστή και μέχρι πολύ πρόσφατα προερχόταν σχεδόν μόνο από εκβρασμούς. Όπως ακριβώς και οι φυσητήρες, οι ζιφιοί τρέφονται με βαθύβια καλαμάρια που συλλαμβάνουν σε βάθη που φθάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τα 2000 μέτρα.

φωτο: eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook