Δείτε καταπληκτικές εικόνες από drone του πλοίου που προσάραξε στον Δραπανιά και το οποίο έχει αλλάξει πολλά ονόματα, σημαίες και ιδιοκτήτες

Αγώνα για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τις καιρικές συνθήκες, δίνουν οι λιμενικές αρχές έτσι ώστε να γίνει η άντληση των δεκάδων τόνων καυσίμων από το φορτηγό πλοίο “Manassa Rose M” το οποίο προσάραξε στην περιοχή του Δραπανιά, στον κόλπο της Κισάμου το πρωί της Τρίτης  25 Ιανουαρίου.

Όπως φαίνεται και από τις καταπληκτικές εικόνες που τράβηξε με drone ο προιστάμενος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης, το πλοίο έχει κοπεί στην μέση και σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες ο κίνδυνος διαρροής των καυσίμων στην θάλασσα είναι ορατός με τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενδιαφέρεται άμεσα για την ανάσυρση του πλοίου και του φορτίου του, από σχεδόν 2.000 τόνους σίδερου, μηχανημάτων, ειδικών βυτίων αποθήκευσης τσιμέντου ή γύψου, κ.α. αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να προωθηθούν στον τελικό προορισμό, που ήταν η Λιβύη.

(Φωτο του Δημήτρη Βιριράκη απο το βυτίο το οποίο εκβράστηκε στην παραλία)

Να σημειωθεί πως το 94 μέτρων φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου “Manassa Rose M”, ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1982 με το όνομα «Princes Angela».

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές ονομάτων, σημαιών  και ιδιοκτητριών εταιρειών, όπως φαίνεται στην λίστα του vesselfinder.com

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook