Η ομογένεια της Αυστραλίας πενθεί για τον θάνατο του Γιάννη Κατσιγαράκη από την Κάντανο

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή ο καταγόμενος από την Κάντανο Χανίων Γιάννης Κατσιγαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Σίδνεϋ.

Τον θάνατο του εξαίρετου μέλους της κρητικής ομογένειας στην Αυστραλία, έκανε γνωστό ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο Οδυσσέας Πλατύρραχος με μια συγκινητική ανάρτηση.

“Σήμερα η Κρητική Παροικία του Σύδνευ αλλά και η ευρύτερη ελληνική, αποχαιρέτησε ένα Κρητικό με όλη τη βαρύνουσα σημασία της λέξεως. Ένα χαμηλών τόνων ευπατρίδη, με μεγάλη αγάπη για την Κρήτη και με οράματα για την ευημερία και την περαιτέρω πρόοδο των Κρητών της πόλης μας.

Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους των Μοϊκανών  τον κ. Γιάννη Κατσιγαράκη που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών, με καταγωγή την ηρωική Κάνδανο Σελίνου.

Είχε την μεγάλη χαρά να καμαρώσει μαζί με τη σύζυγό του Μαρίκα δυο παιδιά, τρία εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση για την σημερνό μισεμό του αγαπητού Γιάννη, μια που υπήρξε ο πρώτος Κρητικός της οργανωμένης Κρητικής παροικίας του Σύδνευ που γνώρισα από τον πρώτο κιόλας χρόνο του ερχομού μου στο Σύδνευ. 

Ήταν Οκτώβριος του 1974 που νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας, ήρθε στην εφημερίδα που εργαζόμουν τότε, την ¨Νέα Πατρίδα¨ για να καταχωρήσει μια διαφήμιση για τις εκδηλώσεις της επετείου της Ολοκαύτωσης της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Εκεί έμαθε για μένα και τον ερχομό μου στην Αυστραλία (νεαρός 26 χρονών) ήρθε στο γραφείο μου και γνωριστήκαμε και έκτοτε με προώθησε και στην Κρητική Αδελφότητα αρχής γενομένης από τον επόμενο χρόνο.

Ήδη από τη θητεία του 1974-1975 στην Κρητική Αδελφότητα είχαμε μια συνεργασία και την ίδια χρονιά είχα επιμεληθεί και το ετήσιο Λεύκωμα της Αδελφότητας από το οποίο είναι και οι παλιές φωτογραφίες που αναρτώ με αυτό το κείμενο. Αν οι ιθύνοντες των επόμενων χρόνων είχαν αυτιά να ακούνε τις προτροπές και τις συμβουλές ατόμων όπως του Γιάννη Κατσιγαράκη πολλούς από τους σκοπέλους που συναντήσαμε στην πορεία μας σαν οργανισμός θα τους είχαμε αποφύγει.

Ας είναι ελαφρύ το αυστραλιανό χώμα που τον σκέπασε σήμερα. Στη Μαρίκα, τον Αντώνη, τη Λίτσα, τα παιδιά και εγγόνια τους ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία και να πορεύονται στη ζωή με οδηγό τις παρακαταθήκες του Γιάννη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook