«Οι αμερικανικές προτάσεις είναι καλύτερες από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το ΝΑΤΟ»

Η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, τόνισε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο ίδιος μίλησε θετικά για τις προτάσεις ασφαλείας που έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αμερικανικές προτάσεις είναι καλύτερες από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Λαβρόφ, ο οποίος πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει πώς θα απαντηθούν οι προτάσεις, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Κίεβο για να υποθάλψουν εντάσεις με τη Μόσχα»

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «το καθεστώς», όπως το χαρακτήρισε, του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να υποθάλψουν εντάσεις με τη Μόσχα.

Ο Λαβρόφ τόνισε πως η Ρωσία θα πρέπει ενδεχομένως να εξετάσει τη λήψη προληπτικών μέτρων για να προστατεύσει τους διπλωμάτες της στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποσύρουν προσωρινά τις οικογένειες των διπλωματών τους, που βρίσκονται στην Ουκρανία, εξαιτίας της ενίσχυσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι αργότερα σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Επίσης ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συνομιλήσει σήμερα με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θέλει να προτείνει στον ρώσο πρόεδρο μια «οδό αποκλιμάκωσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook