Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν

Συμφωνία για να αγοράσει 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 της Novavax υπέγραψε το Ισραήλ. Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τους ερχόμενους μήνες, εν αναμονή έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή για επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις, δεν αποκαλύφθηκαν.

Το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax θα χορηγείται σε δύο δόσεις και βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικό κατά αριθμού παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο. Αυτό θα είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA).

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech ή άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν mRNA για να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ισραηλινό υπουργείο πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της Novavax έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης και εξετάζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook