Ακολουθήστε αυτά τα tips και θα απολαύσετε τη γυμναστική σας έξω με άνεση και ασφάλεια

Τον χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό και ακόμα και οι λάτρεις της γυμναστικής πολλές φορές την αποφεύγουν περιμένοντας τις πιο ζεστές ημέρες για να βγουν έξω.

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος προπονείται στο κρύο, βελτιώνονται οι επιδόσεις του και η φυσική του κατάσταση συνολικά ενώ όταν αθλείται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 17 βαθμών Κελσίου, αυξάνεται ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται.

Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείτε, πριν βάλετε τα αθλητικά σας στην ντουλάπα;

Από τη στιγμή που θα το πάρετε απόφαση, ακολουθείστε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Ντυθείτε σαν κρεμμύδι

Ντυθείτε με στρώσεις ώστε να μπορείτε να αφαιρείς ρούχα μόλις αρχίσετε να ζεσταίνεστε κα να ιδρώνετε. Επιλέξτε για αρχή ένα λεπτό ρούχο από συνθετικό υλικό που κρατάει τον ιδρώτα μακριά από το σώμα σας, προσθέστε ένα φλις ή κάτι μάλλινο και από πάνω φόρεσε ένα μπουφάν.

Μην ξεχνάτε τα άκρα σας

Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, η κυκλοφορία του αίματος επικεντρώνεται στον κορμό και αφήνει το κεφάλι, τα χέρια και τα πέλματα ευάλωτα σε κρυοπαγήματα.

Αδιάβροχα ισοθερμικά γάντια και αθλητικός σκούφος είναι ό,τι πρέπει. Επίσης, τυλίξτε ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό και τη μύτη σας για να μην παγώνει η αναπνοή και φορέστε κάλτσες ψηλές και ισοθερμικές.

Οπωσδήποτε ζέσταμα και νερό

Πριν αλλά και μετά την άσκηση να κάνετε ζέσταμα και διατάσεις λίγο περισσότερο από αυτό που συνηθίζετε.

Ακόμη, πίνετε συχνά νερό χωρίς απαραίτητα να διψάτε και επιλέξτε να βγείτε έξω για γυμναστική το μεσημέρι που η θερμοκρασία δεν είναι υπερβολικά χαμηλή.

Προσέξτε τις αναπνοές σας

Όταν κάνει πολύ κρύο τείνουμε να αναπνέουμε από το στόμα, ενώ το σωστό είναι εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα. Αυτό οδηγεί σε κάτι που ονομάζουν οι ειδικοί ως «επίφοβο έγκαυμα των πνευμόνων». Ο κρύος αέρας δημιουργεί την αίσθηση του καψίματος ή πόνου στους πνεύμονες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θυμηθείτε τον σωστό τρόπο αναπνοής.

SOS τα ρούχα

Τέλος, όταν ολοκληρώσετε τη γυμναστική σας φορέστε ζεστά ρούχα. Όντας ιδρωμένοι είναι πολύ εύκολο να αρρωστήσετε και να σηκώσετε πυρετό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook