Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού της χώρας, Σκοτ Μόρισον

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Κάνιε Γουέστ ότι πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένο, αν θέλει να κάνει συναυλίες στην Αυστραλία, έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ενόψει της περιοδείας που σχεδιάζει ο γνωστός καλλιτέχνης τον Μάρτιο.

«Οι κανόνες είναι ότι πρέπει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος», δήλωσε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

«Ισχύουν για όλους, όπως διαπίστωσαν όλοι πολύ πρόσφατα. Δεν έχει σημασία ποιός είσαι, είναι οι κανόνες. Ακολούθησε τους κανόνες και μπορείς να έρθεις. Αν δεν ακολουθείς τους κανόνες, δεν μπορείς».

Ο Μόρισον έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από ένα δημοσίευμα χθες, Παρασκευή, στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, που επικαλείται πηγές στη μουσική βιομηχανία σύμφωνα με τις οποίες ο Γουέστ σχεδιάζει να δώσει συναυλίες σε στάδια το Μάρτιο στην Αυστραλία.

Εκπρόσωποι του Γουέστ, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο «Donda», δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Το εμβολιαστικό στάτους του Γουέστ είναι άγνωστο. Ο μουσικός είχε θέσει υποψηφιότητα το 2020 για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του το 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει πως είχε κάνει μία δόση εμβολίου, όμως σε μία συνέντευξή του το 2020 στο οικονομικό περιοδικό Forbes είχε αποκαλέσει τον εμβολιασμό «το σημάδι του θηρίου».

Η Αυστραλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα ένα εκρηκτικό κύμα μολύνσεων τροφοδοτούμενο από την ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, με καταγεγραμμένα 2 εκατομμύρια κρούσματα.

Μέχρι τότε είχε μόλις 400.000 κρούσματα αφότου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Σήμερα στην Αυστραλία 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19, μετά το ρεκόρ των 98 θανάτων που καταγράφηκε χθες, Παρασκευή. Υγειονομικοί αξιωματούχοι σε πολιτείες δήλωσαν πάντως ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είτε επιπεδοποιούνται είτε δείχνουν σημάδια μείωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση αυτή έρχεται δύο εβδομάδες έπειτα από την περιπετειώδη παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα, η οποία έκλεισε με τον Σέρβο να αποχωρεί χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook