«Αν δεν ήταν ο φύλακας άγγελός μας, δεν ξέρω πού θα ήμασταν», λένε οι γονείς που κόντεψαν να καούν ζωντανοί

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε μία οικογένεια στο Τέξας των ΗΠΑ όταν το σπίτι της πήρε φωτιά καθώς οι γονείς ανάρρωναν από Covid και δεν μπορούσαν να μυρίσουν τον καπνό.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και το ζευγάρι -Κάιλα και Νάθαν Νταλ- δεν είχαν ξυπνήσει ακόμα. Όμως, το μικρότερο μέλος της οικογένειάς τους, το μόλις δύο ετών αγοράκι τους, τους έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Με δύο από τις ελάχιστες λέξεις που ξέρει και τραβώντας επίμονα το πόδι της μητέρας του, ο μικρός Μπράντον ξύπνησε τους γονείς του. «Μαμά, ζέστη», ήταν τα λόγια που της είπε.

Αρχικά, η 28χρονη μητέρα νόμιζε ότι ο γιος της την ξύπνησε γιατι ζεσταινόταν με τις πυτζάμες. Αλλά δευτερόλεπτα αργότερα, συνειδητοποίησε τι προσπαθούσε να της πει το μικρότερο παιδί της. Το σπίτι της οικογένειας στο Άλβορντ του Τέξας, είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα μέλη της οικογένειας Νταλ , που είχαν βρεθεί πρόσφατα θετικά στον κορωνοϊό, δεν είχαν τη δυνατότητα να μυρίσουν τον καπνό που είχε κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους.

«Ακόμα αναρρώναμε από τον κορωνοϊό, επομένως ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου δεν είχαμε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης», είπε η Κάιλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Washington Post».

Μέσα σε λίγα λεπτά, το ζευγάρι και τα πέντε παιδιά του κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς να τραυματιστούν. «Όμως, ολόκληρο το σπίτι καταστράφηκε από τις φλόγες», δήλωσε η Κάιλα στην αμερικάνικη εφημερίδα.  «Αν δεν ήταν ο φύλακας άγγελός μας, δεν ξέρω πού θα ήμασταν».

Το πρωί της 15ης Ιανουαρίου, ο Μπράντον δεν κοιμόταν στο δωμάτιο που μοιράζεται με ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Δεν ένιωθε καλά το προηγούμενο βράδυ, οπότε το μικρό παιδί κοιμόταν στο σαλόνι που συνδέεται με την κρεβατοκάμαρα των γονιών του, όπου μπορούσαν καλύτερα να τον παρακολουθούν. Γύρω στις 4:30 π.μ., ο Μπράντον κατάφερε να απομακρυνθεί από το σαλόνι, το οποίο ήταν ήδη γεμάτο καπνό, και να ειδοποιήσει τους γονείς του για τη φωτιά.

«Κατά κάποιο τρόπο, με τη βοήθεια του Θεού, μπόρεσε να περάσει μέσα από τις φλόγες που είχαν γεμίσει με καπνό το το σαλόνι και να φθάσει στο δωμάτιό μας», είπε η μητέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook