Προτάθηκε από τον Σταύρο Σταυρουλάκη και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου – Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες απο τον Δήμο Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζοντας την προσπάθεια που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζομενων ζώων συντροφιάς και αφουγκραζόμενος  την οικονομική πίεση των νοικοκυριών λόγω των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, που έχει ως συνέπεια την μείωση δαπανών από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 28.01.22 δύο σχετικά θέματα με εισηγητή τον κύριο Σταυρουλάκη Σταύρο.

Κύριος στόχος ήταν η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω οικονομικών ελαφρύνσεων-κινήτρων  των δημοτών που είτε έχουν ή έχουν σκοπό να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς.

  • Το ένα θέμα αφορούσε την επιδότηση κατά τουλάχιστον τα 2/3 του κόστους στείρωσης – σήμανσης κλπ δεσποζόμενων σκυλιών ώστε αφενός να ελαφρυνθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες που υποχρεώνονται εκ του  νόμου να προβούν σε αυτές τις διαδικασίες και αφετέρου να ενισχυθούν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την όσο το δυνατόν μείωση των αδέσποτων σκυλιών στους δρόμους.
  • Το δεύτερο θέμα αφορούσε την παροχή κινήτρου προς τους δημότες να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς ιδιοκτησίας Δήμου Αποκορωνου, πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε να θεσπιστεί έκπτωση 50% στους οικιακούς λογαριασμούς ύδρευσης σε όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ιδιοκτησίας του Δήμου με τους όρους τους οποίους ορίζει ο Δήμος σχετικά με την ευζωία τους.

Ο αρμόδιος της εισήγησης θεματικός Αντιδημαρχος Σταύρος Σταυρουλακης δήλωσε ικανοποιημένος αφού και τα δυο θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα απο το Δ.Σ και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία Αποκορωνου τους εθελοντές κτηνιάτρους και τους ιδιώτες εθελοντές. Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες απο το Δημο Αποκορωνου

 Ο κ. Σταυρουλάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook