Για όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση

Την 1η Φεβρουαρίου μπαίνει σε ισχύ η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών στη γειτονική Ιταλία.

Όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί (περίπου 1.600.000 πολίτες) θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους άθλησης, εστιατόρια και σχεδόν στο σύνολο των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων.

Για τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των πενήντα ετών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου να μπουν στον χώρο εργασίας τους χωρίς το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου», προβλέπεται πρόστιμο το οποίο θα κυμαίνεται από 600 μέχρι 1.500 ευρώ, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από μεθαύριο, παράλληλα, η ισχύς του ιταλικού πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μειωθεί από εννέα σε έξι μήνες.

Για τους πολίτες που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου όμως, αναμένεται να αποφασιστεί η «απεριόριστη διάρκεια» του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται γενικότερα να λάβει αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να συνεχίσει την στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να ληφθεί απόφαση για παράταση της ισχύος του μέτρου που αφορά την χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook